Γαλλία: Το Παρίσι βάζει «λουκέτο» στα μπαρ για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό

Γαλλία: Το Παρίσι βάζει «λουκέτο» στα μπαρ για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό

Οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας θέλουν να περιορίσουν τη διασπορά της Covid-19 στις νέες ηλικίες – Το Παρίσι βρίσκεται στον «μέγιστο συναγερμό» – Στοπ στο αλκοόλ και τη μουσική μετά τις 10 το βράδυ

paris_cov
Εντολή για «λουκέτο» στα μπαρ του Παρισιού έδωσαν οι αρχές, μετά τις ανακοινώσεις των αρχών περί μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών.

Τα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας μπορούν να μείνουν ανοιχτά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υιοθετήσουν νέους, αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες. Πέραν των έξι ατόμων ανά τραπέζι και της τοποθέτησης αντισηπτικού σε κάθε τραπέζι, οι ιδιοκτήτες καλούνται να κρατούν το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό των πελατών.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα θέατρα, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι, ωστόσο κλειστά παραμένουν τα γυμναστήρια και οι αθλητικοί χώροι. Οι πισίνες και τα αθλητικά κέντρα θα κλείσουν μόνον για τους ενήλικες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο και για 15 ημέρες

«Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση» είπε ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας, λέγοντας ότι στόχος είναι να επιβραδυνθεί η πορεία της επιδημίας, της οποίας η διασπορά είναι μεγάλη. Τα μέτρα, υποστήριξε, συνδυάζουν την προστασία της υγείας και τη συνέχεια της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ για 15 ημέρες από αύριο, απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 άτομα, χωρίς να περιλαμβάνεται το προσωπικό και η ασφάλεια. Απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, όπως και η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ, ενώ την ίδια ώρα θα σταματά και η μουσική σε δημόσιους χώρους.

Απαγορεύονται επίσης τα πάρτι και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, ενώ τα πανεπιστήμια, τα θέατρα και οι βιβλιοθήκες θα μειώσουν τον αριθμό των σπουδαστών κατά 50%.

Τέλος μπαίνει επίσης σε επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία χωρίς ραντεβού, με μέγιστο αριθμό ατόμων τα δύο άτομα. Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, σε κάθε πελάτη θα αντιστοιχούν 4 τετραγωνικά μέτρα.

Κλείσιμο
Οι αγορές παραμένουν ανοιχτές, ενώ επιτρέπονται διαμαρτυρίες, κηδείες και γάμοι στα δημαρχεία και στις εκκλησίες, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση τα νυν ισχύοντα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστιοφόρο με 60 μετανάστες εντοπίστηκε στην Πύλο - Χειροπέδες σε τρεις διακινητές

Unorthodox επεισόδια στο Ισραήλ από υπερορθόδοξους Εβραίους που αψηφούν τον κορωνοϊό

Άγριες Μέλισσες: Η Θεοδοσία με δάκρυα στα μάτια ζητάει συγχώρεση από την Ελένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης