Συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη

Λίγες ημέρες νωρίτερα πρωτοκολλήθηκε το τουρκολιβυκό μνημόνιο στον ΟΗΕ

fayez
Τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, δέχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση πραγματοποιείται τρεις ημέρες αφότου πρωτοκολλήθηκε το τουρκολιβυκό μνημόνιο στον ΟΗΕ.

«Τυπική και τεχνική διαδικασία» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα τις ενέργειες της γραμματείας του ΟΗΕ η οποία μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκόλλησε απόψε το παράνομο μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης.

«H πρωτοκόλληση και δημοσίευση των πάσης φύσεως συμφωνιών που κατατίθενται από τα κράτη στη Γραμματεία του ΟΗΕ αποτελεί τυπική και τεχνική διαδικασία. Η ενέργεια αυτή δεν προσδίδει νομιμότητα στα πρωτοκολλημένα κείμενα, ούτε σημαίνει την αναγνώριση του περιεχομένου από τα Ηνωμένα Έθνη» αναφέρουν οι ίδιες πηγές

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχαν καταδικάσει και οι «27» ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2019.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ είχαν καταδικάσει τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, θεωρώντας ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο ασθενείς θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Στα 229 τα κρούσματα κορωνοϊού - 97 στην Αττική - 82 οι διασωληνωμένοι

Γιατρός Τραμπ: Συνεχίστηκε η βελτίωση - Μπορεί να βγει τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης