Πρίγκιπας Χάρι: Η Βρετανία θα ήταν πολύ καλύτερη εάν υπήρχε σεβασμός για εκείνους με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Πρίγκιπας Χάρι: Η Βρετανία θα ήταν πολύ καλύτερη εάν υπήρχε σεβασμός για εκείνους με διαφορετικό χρώμα δέρματος

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν τοποθετηθεί πολλές φορές σε φυλετικά ζητήματα, από τότε που απαρνήθηκαν τους ρόλους τους ως εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας - Το ζεύγος προέτρεψε τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

megan01-mesa
Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν απηύθυναν έκκληση για να μπει ένα τέλος στον «δομικό ρατσισμό», λέγοντας πως κρατάει πίσω τους νέους με διαφορετικό χρώμα, στην τελευταία παρέμβασή τους σε πολιτικά ευαίσθητα θέματα, τα οποία αποφεύγουν συνήθως τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Prince Harry and Meghan Markle call for end to structural racism as Black History Month launches


Σε μια συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα Evening Standard, ο Χάρι είπε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο μέρος, εάν οι λευκοί άνθρωποι κατανοούσαν καλύτερα εκείνους «με διαφορετικό χρώμα δέρματος».

«Όσο υπάρχει ο δομικός ρατσισμός, θα υπάρχουν γενιές νέων ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που δεν θα ξεκινούν τις ζωές τους με την ίδια ισότητα ευκαιριών όπως οι λευκοί συνομήλικοί τους», έγραψε το ζευγάρι σε ένα άρθρο για την εφημερίδα.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν τοποθετηθεί πολλές φορές σε φυλετικά ζητήματα, από τότε που απαρνήθηκαν τους ρόλους τους ως εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας στα τέλη Μαρτίου και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Κλείσιμο
Ο 36χρονος Χάρι σημείωσε, στη συνέντευξή του στην Evening Standard, ότι ευαισθητοποιήθηκε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μαύροι και άλλες εθνικές μειονότητες από τότε που γνώρισε τη Μέγκαν, ο πατέρας της οποίας είναι λευκός και η μητέρα της Αφροαμερικανίδα.

«Δεν είχα επίγνωση για τα τόσα πολλά θέματα και προβλήματα (αντιμετωπίζουν) εντός της Βρετανίας και επίσης παγκοσμίως. Νόμιζα πως είχα, αλλά δεν είχα», εξήγησε.

«Το θέμα δεν είναι να δείχνουμε κάποιους με το δάκτυλο, δεν είναι να επιρρίπτουμε ευθύνες. Θα είμαι ο πρώτος που θα το πω, ξανά, το θέμα είναι να γνωρίζουμε», λέει ο Χάρι στην εφημερίδα.

«Και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Νομίζω ότι είναι πραγματικά μια συναρπαστική εποχή στη βρετανική κουλτούρα και τη βρετανική ιστορία και στην παγκόσμια κουλτούρα» συμπλήρωσε.

Ο Χάρι και η Μέγκαν παραχώρησαν τη συνέντευξη μέσω βιντεοδιάσκεψης από το νέο σπίτι τους. Η συνέντευξη συμπίπτει με την έναρξη του Μήνα Ιστορίας των Μαύρων στη Βρετανία, που τιμά τη συνεισφορά των μαύρων στο βρετανικό έθνος.

Εντούτοις, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δέχονται επικρίσεις από βρετανικά ΜΜΕ ότι δεν σέβονται την παράδοση που θέλει τη βασιλική οικογένεια να μην σχολιάζει πολιτικά ζητήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το ζεύγος προέτρεψε τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τον Χάρι να λέει πως είναι «ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τα λόγια μίσους, την παραπληροφόρηση και την αρνητικότητα στο διαδίκτυο».

Οι επικριτές είπαν πως τα σχόλιά του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ένα κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ απάντησε πως πρόκειται για την προσωπική άποψη του Χάρι.

Ειδήσεις σήμερα

Σύνοδος Κορυφής - Μητσοτάκης: Χρέος των Ευρωπαίων να δείξουν αλληλεγγύη - Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η αλληλεγγύη μας

Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: «Είμαστε αιχμάλωτοι της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου»

Κορωνοϊός: Εισαγγελέας για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης