Εκλογές στις ΗΠΑ: Χωρίς χειραψίες και μάσκες το πρώτο debate Τραμπ - Μπάιντεν

Εκλογές στις ΗΠΑ: Χωρίς χειραψίες και μάσκες το πρώτο debate Τραμπ - Μπάιντεν

Όλα έτοιμα για το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ που θα «δείξει» τον νικητή των εκλογών του Νοεμβρίου, στη σκιά των αποκαλύψεων για τη φοροαποφυγή του Ντόναλντ Τραμπ

trump_biden_main
Xωρίς χειραψία και μάσκες, το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί αύριο στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, με τους Αμερικανούς να καθηλώνονται μπροστά στον τηλεοπτικό δέκτη.

Τραμπ και Μπάιντεν θα επιστρατεύσουν την επικοινωνιακή τους μαεστρία για να αλιεύσουν ψήφους ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου αν και η ζυγαριά, μέχρι τώρα, γέρνει προς την πλευρά του 77χρονου που έλαβε το προεδρικό χρίσμα με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σίγουρα θα είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, όπως σχολιάζει ο αμερικανικός Τύπος την ώρα που ο δημοσιογράφος του δικτύου «Fox News», Κρις Γουάλας, σηκώνει τα μανίκια για να συντονίσει την τηλεμαχία, η οποία θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ και συγκεκριμένα στο «Case Western Reserve University και το Cleveland Clinic».

Όλα τα μεγάλα δίκτυα θα μεταδώσουν «live» την πρώτη προεδρική τηλεμαχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2016, το πρώτο debate μεταξύ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον 84 εκατομμυρίων τηλεθεατών, σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης, όπως επισημαίνει «Wall Street Journal» με πολλούς πολιτικούς αναλυτές να πιστεύουν ότι η τηλεμαχία Τραμπ - Μπάιντεν θα γράψει Ιστορία.

Χωρίς μάσκα θα εμφανιστεί και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Κρις Γουάλας.

Ερωτηθείς για το debate, είπε πως θα προσπαθήσει να είναι όσο τον δυνατόν... αόρατος. «Αν έχω κάνει τη δουλειά μου σωστά, στο τέλος της νύχτας, οι τηλεθεατές θα πουν: Αυτή ήταν μια μεγάλη συζήτηση, ποιος ήταν ο συντονιστής;», προσθέτει.

Κλείσιμο
Το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παραβρεθεί στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί το debate δεν θα ξεπερνά τα 80 άτομα και βεβαίως όλοι θα έχoυν υποβληθεί σε τεστ Covid-19.

Δύο ώρες μετά το πέρας του πρώτο προεδρικού debate, δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές θα είναι σε θέση να ξέρουν τον νικητή.

Tραμπ και Μπάιντεν θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν τα εντελώς διαφορετικά οράματά τους για μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις, όπως διαδηλώσεις φυλετικής δικαιοσύνης και κυρίως την πανδημία της νόσου Covid-19 που έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 200 χιλιάδες Αμερικανούς οδηγώντας στην ανεργία εκατομμύρια πολιτών.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν θα ανέβει στη σκηνή του Κλίβελαντ έχοντας σταθερό προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις έναντι του 43χρονου Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από τέσσερα χρόνια, η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον θεωρήθηκε νικήτρια και στις τρεις τηλεμαχίες που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Τραμπ. Παρ' όλ' αυτά, έχασε τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Γεγονός είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μόνο 35 ημέρες στην διάθεσή του για να αντιστρέψει το δυσμενές σε βάρος του κλίμα, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους στην πατρίδα του από οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNN, η προβληματική διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού της κυβέρνησης Τραμπ, θα είναι μάλλον το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης.

Ο θάνατος της φιλελεύθερης δικαστίνας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ, που επέτρεψε στον Τραμπ να προτείνει ως διάδοχό της την άκρως συντηρητική Έιμι Κόνει Μπάρετ θα είναι πιθανότατα το δεύτερο μεγάλο θέμα στην ατζέντα της προεδρικής τηλεμαχίας.

Αλλά και η φοροδιαφυγή επί σειρά ετών του Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε το δημοσίευμα-βόμβα των «Νew York Times».

Όπως επίσης και η έξαρση της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ με την αφροαμερικανική κοινότητα να ξεχειλίζει από οργή βλέποντας μαύρους να πεθαίνουν από πυρά λευκών αστυνομικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο γρίπης: Ποιοι πρέπει να το κάνουν κατά προτεραιότητα - Όλες οι οδηγίες

Βίντεο: H στιγμή που... 89χρονος ντελιβεράς λαμβάνει «φιλοδώρημα» 12.000 δολαρίων!

New York Times: Ο «Υποψήφιος» έσωσε οικονομικά τον Τραμπ και τον έστειλε στον Λευκό Οίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης