Έχουν και οι... ευτραφείς δικαίωμα στη μόδα: 500 γυναίκες παρέλασαν για τη διαφορετικότητά τους στο Παρίσι!

Έχουν και οι... ευτραφείς δικαίωμα στη μόδα: 500 γυναίκες παρέλασαν για τη διαφορετικότητά τους στο Παρίσι!

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το κίνημα «Body Positive»

paris
Πεντακόσιες ευτραφείς γυναίκες αψήφισαν τη βροχή και τους περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού για να παρελάσουν στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι, απαιτώντας μεγαλύτερη ποικιλομορφία στη μόδα με στόχο να βοηθήσουν τους εύσωμους ανθρώπους να αποδεχτούν τον εαυτό τους.

Défilé "body positive", pour "s'accepter, telle qu'on est" | AFP


Κάτω από τον γκρίζο παρισινό ουρανό, με χαμηλές θερμοκρασίες, οι συγκεκριμένες γυναίκες, οι περισσότερες με πλούσιες καμπύλες, φορώντας στη πλειονότητα τους «Plus-Size» εσώρουχα, διαφανή babydolls, αλλά και προστατευτικές μάσκες διαδήλωσαν με αρκετό χιούμορ στην πλατεία του Τροκαντερό, με φόντο τον Πύργο του Άιφελ διεκδικώντας, ενάντια στις επιταγές της μόδας, πασαρέλες για όλα τα μεγέθη.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί άνδρες, οργανώθηκε από το κίνημα «Body Positive», που δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει και να προβάλλει γυναίκες και άντρες XXL μεγέθους και να αμφισβητεί τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία παρουσιάζει και βλέπει το ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με προκαθορισμένων διαστάσεων πρότυπα της ομορφιάς. Οι ακτιβιστές του κινήματος υποστηρίζει την αποδοχή όλων των σωμάτων ανεξάρτητα από το μέγεθος, το φύλο, τη φυλή και την εμφάνιση.



Η απολαυστική παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον μιας κοινωνίας που καλλιεργεί τη «τυποποιημένη» ομορφιά που δόθηκε στο Παρίσι υπενθύμισε ότι τα πράγματα οφείλουν να αλλάξουν τόσο στις διαφημιστικές εκστρατείες όσο και στις πασαρέλες της εβδομάδας μόδας. Κύριο μέλημα των παρευρισκομένων ήταν να διαμηνύσουν το απεγκλωβισμό τους από τη ντροπή του υποτιθέμενων περιττών κιλών σωματικού βάρους, την αγάπη προς τον εαυτό και την αυτοεκτίμησή στο σώμα τους. Κυρίως, όμως, να αποδείξουν με την τύπου πασαρέλας εμφάνισή τους ότι αισθάνονται φυσιολογικές και αποδεκτές διατρανώνοντας ότι «όλες οι γυναίκες είναι όμορφες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Νικητής ο Μπάιντεν στο πρώτο debate λένε οι δημοσκοπήσεις

Ανησυχία για την αξιοπιστία των τεστ κορωνοϊού μετά το φιάσκο με το κρουαζιερόπλοιο

Η σφοδρή σύγκρουση στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ δοκιμάζει τη λυκοφιλία Ερντογάν - Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης