ΗΠΑ: Σοκάρει το βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν 11 φορές παιδί με αυτισμό στη Γιούτα

ΗΠΑ: Σοκάρει το βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν 11 φορές παιδί με αυτισμό στη Γιούτα

Το επεισόδιο με θύμα τον 13χρονο σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου - «Το παιδί τρόμαξε όταν είδε τους αστυνομικούς» λέει η μητέρα του

utah-video
Σοκ προκαλεί το βίντεο από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ένα 13χρονο παιδί με αυτισμό στη Γιούτα των ΗΠΑ αφού η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να την βοηθήσουν να τον μεταφέρουν σε ψυχιατρείο.

Στο βίντεο φαίνεται αρχικά η μητέρα του 13χρονου Λίντεν Κάμερον να μιλάει με τους αστυνομικούς και να τους ενημερώνει για την κατάσταση.

Αφού οι αστυνομικοί ρωτούν αν έχει όπλο με την μητέρα του να απαντά ότι «δεν πιστεύω ότι έχει αληθινό όπλο», στη συνέχεια το βίντεο αποτυπώνει την καταδίωξη του 13χρονου που κατέληξε με τους αστυνομικούς να τον πυροβολούν 11 φορές.

SLCPD bodycam shows shooting of 13-year-old


Οι αστυνομικοί φαίνεται στο βίντεο να καταδιώκουν τον 13χρονο και όταν τον πλησιάζουν ένας εξ αυτών, όταν το αγόρι δεν ανταποκρίνεται στην εντολή του «μείνε ακίνητος», τον πυροβολεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου με την μητέρα του να λέει ότι το αγόρι τρόμαξε από την παρουσία των αστυονμικών. «Είδε το σήμα και αυτομάτως σκέφτηκε ότι θα τον σκοτώσετε ή ότι έπρεπε να υπερασπιστεί τη ζωή του με κάποιο τρόπο. Φρίκαρε» είπε η μητέρα του.

Κλείσιμο
Από τα πυρά των αστυνομικών το αγόρι τραυματίστηκε στον ώμο, τους αστραγάλους, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη και παραμένει νοσηλευόμενο.

Ειδήσεις σήμερα:

O άγνωστος πόλεμος με την Τουρκία - Πώς οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κλείνει τις παμπ από τις 10 το βράδυ

Μύκονος: Άγρια επίθεση με λοστούς σε επιχειρηματία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης