Ο Ναβάλνι κρατά αγκαλιά τη γυναίκα του και αποκαλύπτει: Βρέθηκαν ίχνη Novichok στο σώμα μου

Ο Ναβάλνι κρατά αγκαλιά τη γυναίκα του και αποκαλύπτει: Βρέθηκαν ίχνη Novichok στο σώμα μου

Ο Αλεξέι Ναβάλνι αφήνει αιχμές για τη στάση της Ρωσίας και απαιτεί από τη χώρα να επιστραφούν τα ρούχα του καθώς αποτελούν σημαντικό αποδεικτικό κομμάτι - Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι το γεγονός της δηλητηρίασης επιβεβαιώνεται από έρευνες εργαστηρίων της Ευρώπης

annn
Για πρώτη φορά ο επικριτής του Κρεμλίνου μιλά, μετά τη νοσηλεία του, για το φλέγον θέμα της δηλητηρίασής του που άνοιξε μέτωπο ανάμεσα σε Ευρώπη και Ρωσία. Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σε κείμενο που έγραψε αφότου συνήλθε από το τεχνητό κώμα, στο οποίο βρισκόταν, σημείωσε ότι εργαστήρια της Δύσης εντόπισαν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα Novichok στο σώμα του, ενώ απαίτησε από τη Μόσχα να επιστρέψει τα ρούχα του.

Ο Ναβάλνι φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τη γυναίκα του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité, στο Βερολίνο.

Για δύο ημέρες υπενθυμίζεται ότι νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας, προτού γίνει η αεροδιακομιδή του στο Βερολίνο.

«Δύο ανεξάρτητα εργαστήρια σε Γαλλία και Σουηδία, όπως και ειδικό εργαστήριο των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας επιβεβαίωσαν την παρουσία Novichok μέσα και επάνω στο σώμα μου» έγραψε, αφήνοντας αιχμές για την ολιγωρία της Ρωσίας στο θέμα της έναρξης των ερευνών.

Όπως σημείωσε, ειδικότερα, η Ρωσία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες, ενώ οι εκπομπές στη χώρα υιοθετούν τη θεωρία που θέλει τις μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών ή τους συμμάχους του ίδιου του Ναβάλνι να οργάνωσαν την επίθεση.

Απαίτησε, μάλιστα, ο Ναβάλνι από τις ρωσικές αρχές να επιστρέψουν τα ρούχα που φορούσε, την ημέρα της επίθεσης, και τα οποία απομακρύνθηκαν προτού μεταφερθεί στη Γερμανία, όπου βρέθηκε «εντελώς γυμνός».

Κλείσιμο
Όπως είπε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα αποτελούν ισχυρή απόδειξη της δηλητηρίασής του.

«Εάν σκεφτεί κανείς ότι το Novichok βρέθηκε στο σώμα μου και είναι πιθανή η δηλητηρίαση με φυσική επαφή, τα ρούχα μου αποτελούν πολύ σημαντικό αποδεικτικό κομμάτι», έγραψε ο Ναβάλνι.

Σε φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram φαίνεται εκείνος με την επί 20 ετών σύζυγό του, Γιούλια. Στη λεζάντα ο Ναβάλνι γράφει πως τον βοήθησε πολύ η γυναίκα του στην ανάρρωση.

«Γιούλια με έσωσες, άσε την περιπέτεια να αποτελέσει απλώς υλικό για μελέτη σε βιβλία νευροβιολογίας», γράφει μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 453 νέα κρούσματα - Τα 174 στην Αττική

Καρδίτσα- Συγκλονίζει η μητέρα της Ευδοκίας που αγνοείται από την Παρασκευή: «Άνοιξε η γη και την κατάπιε»

Κικίλιας: Έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ - Οι 37 για ασθενείς με κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης