Ισπανία: Ψάχνουν σπίτι για 110 γάτες μετά από... έξωση του ιδιοκτήτη τους

Ισπανία: Ψάχνουν σπίτι για 110 γάτες μετά από... έξωση του ιδιοκτήτη τους

Φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για φιλοξενία

cats-2
Φιλοζωικές οργανώσεις στην Νότια Ισπανία αναζητούν εναγωνίως σπίτια για... 110 γάτες, μετά από έξωση του ιδιοκτήτη τους από το διαμέρισμά του στην περιοχή της Βαλένθια.

Σύμφωνα με την Guardian, το καταφύγιο ζώων Spama Safor, στην παραθαλάσσια πόλη Γκάντια, πίστευε αρχικά ότι υπήρχαν 96 γάτες στο διαμέρισμα. Ωστόσο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν απομακρύνει 110 γάτες και είχαν απευθύνει επείγουσα έκκληση σε εθελοντές να στεγάσουν κάποιο ζώο,«τουλάχιστον μέχρι να εμβολιαστεί ή να στειρωθεί».

Οι γατούλες έμειναν άστεγες μετά από έξωση του ιδιοκτήτη τους από το διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων στο οποίο διέμενε, παρέα με τα κατοικίδιά του.

«Όπως φαίνεται, ο ιδιοκτήτης πήρε ένα ζευγάρι γάτες πριν από τρία χρόνια, και έκτοτε τα ζώα του ζευγάρωναν μεταξύ τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαλβαντάρα Τόρμας, που συνεργάζεται με το καταφύγιο.

Τα στελέχη του Spama Safor είχαν απομακρύνει 48 από τις γάτες την περασμένη Παρασκευή και επέστρεψαν το Σάββατο για να πάρουν τις υπόλοιπες με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη τους, ενός νεαρού άνδρα.

«Είναι σκέτη καταστροφή. Κάποιος θα έπρεπε να είχε βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο», δήλωσε η Τόρμας, επισημαίνοντας ότι στην προσπάθεια να βοηθηθούν αυτά τα ζώα συμμετέχουν μόνο εθελοντές, και ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια από τις τοπικές Αρχές.



Ειδήσεις σήμερα

Αποκαλύψεις για τη «θητεία» του Μπραντ Πιτ στη Σαϊεντολογία: Η σάουνα, οι προσβολές και η έφηβη «δίδυμη»

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ βρήκε τον 62χρονο στην Καστανιά Καρδίτσας

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στη Λιβυή - Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Σάρατζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης