ΗΠΑ: Δίωξη σε πέντε Κινέζους για κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες τεχνολογίας

ΗΠΑ: Δίωξη σε πέντε Κινέζους για κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες τεχνολογίας

Διώξεις ύστερα από επιθέσεις σε εταιρείες του τεχνολογικού τομέα και των βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα

Kyvernoepithesi-arhtro
Πέντε Κινέζοι χάκερ και δύο Μαλαίοι επιχειρηματίες κατηγορούνται στις ΗΠΑ για μια σειρά επιθέσεων, κατά κύριο λόγο σε ιστοτόπους βιντεοπαιχνιδιών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Δίωξη σε δύο Κινέζους χάκερ είχε ασκηθεί ήδη από τον Αύγουστο του 2019, ύστερα από επιθέσεις σε εταιρείες του τεχνολογικού τομέα και των βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα. Δύο συνεργοί τους, επιχειρηματίες από τη Μαλαισία, συνελήφθησαν την Δευτέρα στη χώρα τους, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ που ζητούν την έκδοσή τους.

Το καλοκαίρι ασκήθηκε δίωξη και σε άλλους τρεις Κινέζους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εισήγαγαν κακόβουλο λογισμικό στα δίκτυα διαφόρων εταιρειών και οργανισμών. Μεταξύ των στόχων τους ήταν αμερικανικές ή ασιατικές επιχειρήσεις, μια διεθνής οργάνωση για την καταπολέμηση της φτώχειας αλλά και φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ.

Οι πέντε Κινέζοι δεν έχουν συλληφθεί και κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται στην Κίνα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές. Δεν δρούσαν κατ’ εντολή του Πεκίνου, όμως ο ένας από αυτούς ισχυριζόταν ότι τον προστατεύουν οι κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Ορισμένοι από αυτούς τους εγκληματίες πίστευαν ότι οι δεσμοί τους με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συνιστούσαν λευκή επιταγή για να κάνουν κυβερνοεπιθέσεις και να κλέβουν σε όλον τον κόσμο», σημείωσε ο εισαγγελέας Μάικλ Σέργουιν.

Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτα μέτρα για τον «Ιανό»- Που θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας

Κορωνοϊός: Στα 312 τα νέα κρούσματα - Τα 174 στην Αττική

Θεοδωρικάκος: Σε κατ' οίκον αγωγή μετά από έντονη αδιαθεσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης