Μεταναστευτικό: Mε «ξενώνα» συνέκρινε τη Μόρια Γερμανός ραδιοφωνικός παραγωγός

Μεταναστευτικό: Mε «ξενώνα» συνέκρινε τη Μόρια Γερμανός ραδιοφωνικός παραγωγός

Τον υποστήριξε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης

moria_stegasi
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το κακόγουστο σχόλιο του ραδιοφωνικού παραγωγού, Αντρέ Χαρντ, που συνέκρινε τη Μόρια με ...«ξενώνα» στην διάρκεια της εκπομπής του.

Ο 51χρονος Χαρντ δέχτηκε καταιγιστικά πυρά από ακροατές του που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν έντονα για την ατυχή φράση του «on air».

Την ώρα της πρωινής εκπομπής του, στο ραδιόφωνο της Λειψίας, Radio Leipzig, ο Αντρέ Χαρντ ξύπνησε τους Σάξονες και αναφερόμενος στους άστεγους πρόσφυγες στο κατεστραμμένο καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, σχολίασε πικρόχολα τις συνθήκες διαβίωσης στο υπερπλήρες κέντρο υποδοχής των προσφύγων.

«Φανταστείτε να χτυπάει το κουδούνι στην πόρτα σας. Υπάρχει κάποιος που έχει ανάγκη εκεί έξω να του προσφέρετε ένα δωμάτιο. Σε κάποιο σημείο, ωστόσο, το δωμάτιο δεν είναι πλέον αρκετό γι' αυτόν και απαιτεί επίσης το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό σας. Όταν το αρνείστε, τότε απλώς βάζει φωτιά στο δωμάτιο. Πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε κάτι τέτοιο;», είπε ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Τα σχόλιά του πυροδότησαν, όπως ήταν φυσικό, ένα κύμα αγανάκτησης στα social δίκτυα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild»

«Μπορούμε να κλειδώσουμε τον Αντρέ Χαρντ σε αυτή την κουνελοφωλιά για μισό χρόνο;», δήλωσε ένας χρήστης αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν- προτού καεί - στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια.

«Νομίζω ότι μισός χρόνος στην κουνελοφωλιά θα ήταν ήταν χρήσιμος για ορισμένους των οποίων η ενσυναίσθηση είναι τόσο πολύ ανεπτυγμένη.Ντροπή του», προσθέτει.

Η γερμανική εφημερίδα επικοινώνησε με τον διευθυντή του ραδιοφωνικού δικτύου «Radio Leipzig, Τίνι Ουτάσι ο οποίος έσπευσε να τον στηρίξει: «Αυτό που ειπώθηκε εμπίπτει στο πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης. Δεν θέλω να κρίνω αν η σύγκριση ήταν κατάλληλη».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Apple παρουσίασε τα νέα της προϊόντα - Καμία κουβέντα για το iPhone 12

Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αποδείξεις για δεύτερη Γη στο Σύμπαν: Μετεωρίτης με απολίθωμα βακτηρίου παλαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης