ΠΟΥ για κορωνοϊό: Η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση αποφασιστικής σημασίας

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση αποφασιστικής σημασίας

Είναι καιρός να σταματήσουμε να «κυνηγάμε χίμαιρες» και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

slovakia_pandemic
Η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση αποφασιστικής σημασίας στη μάχη εναντίον της Covid-19 με την επιστροφή στα σχολεία και την έλευση του φθινοπώρου, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να «κυνηγάμε χίμαιρες» και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να κρατήσουμε τους νέους στο σχολείο, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδεχθούμε αναπόφευκτες θυσίες, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο Μάικλ Ράιαν.

«Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στους εσωτερικούς χώρους. Η πίεση της μόλυνσης θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ράιαν στη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης Τύπου. Θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί για να παραμείνουν μέσα στην κοινωνική ζωή τόσο οι πιο νέοι όσο και οι πιο ηλικιωμένοι, υπογράμμισε. «Ο μόνος τρόπος είναι οι ενήλικοι να κρατήσουν επαρκή απόσταση για να ευνοήσουν μια μείωση της μόλυνσης».

«Τι είναι το πιο σημαντικό; Η επιστροφή των παιδιών μας στις τάξεις ή το άνοιγμα των νάιτκλαμπ και των μπαρ;», είπε.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 ετών αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των κρουσμάτων και λιγότερο από το 0,2% των θανάτων. Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν παρά «ως ύστατο μέτρο» στις ζώνες πολύ ισχυρής μετάδοσης του κορονοϊού, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση φωτογράφο - «Ξαφνικά τα δάχτυλά του ήταν μέσα μου»

Πώς φτάσαμε ξανά πάνω από 300 κρούσματα και στην εκτίναξη των διασωληνωμένων

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας στην Αττική: Τι αλλάζει και πού γίνεται υποχρεωτική η μάσκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης