Κορωνοϊός - Ιταλία: Πάνω από 1.200 τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ιταλία: Πάνω από 1.200 τα νέα κρούσματα

Οι νευρολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας, επισήμανε επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο

korwnoios_italia_nosokomeia01__1_
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.229 κρούσματα κορωνοϊού, με εννέα νεκρούς. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.008, με 14 νεκρούς. Κατά την σημερινή ημέρα, όμως, έγιναν 75.000 τεστ, ενώ χθες δεν ξεπέρασαν τα 45.000.

Συνολικά, στις εντατικές μονάδες θεραπείας της χώρας βρίσκονται 201 ασθενείς, ενώ 37.289 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, και 2.222 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Λομβαρδία (176), στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας (141) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (139).

Παράλληλα, από το ιταλικό εργαστήριο της Πομέτσια, έξω από την Ρώμη (το οποίο συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου) ερευνητές τονίζουν σήμερα ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της Covid-19 είναι η δυνατότητα του ιού να πλήττει σειρά οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου». Από τα κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται είναι μυαλγία, εγκεφαλοπάθεια και εκτεταμένος πόνος στο κεφάλι.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, τέλος, «οι νευρολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας και στην πρόοδο των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ειδήσεις σήμερα

Λέσβος, βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Με NAVTEX παρατείνει τις έρευνες του Yavuz στην Κυπριακή ΑΟΖ

Γιώργος Μαυρίδης: Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιστροφή του στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης