Πορτογαλία: Η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού έφερε νέα περιοριστικά μέτρα

Πορτογαλία: Η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού έφερε νέα περιοριστικά μέτρα

Συγκεντρώσεις μέχρι 10 ατόμων, απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τις 8 το βράδυ και κατανάλωσης σε δημόσιους χώρους αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας – Σκληρά μέτρα ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων

coronavirus_portugal
Σκληρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων σε αριθμό ρεκόρ από τα τέλη Απριλίου αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, κι ενώ ένα εκατομμύριο παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολικά θρανία.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τρίτη. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε μέγιστο αριθμό συγκέντρωσης ανθρώπων τα 10 άτομα, έναντι 20 που ίσχυε σήμερα, ένα μέτρο που ισχύει ήδη για τη Λισαβόνα και τα προάστιά της από τα τέλη Ιουνίου.

Όπως και στην πρωτεύουσα, έτσι και στην υπόλοιπη χώρα η πώληση αλκοολούχων ποτών θα απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ. Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωσή τους σε δημόσιους χώρους.

«Παρατηρούμε από τις αρχές Αυγούστου μια (καθημερινή) αύξηση των νέων κρουσμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 646 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τις 20 Απριλίου.

Στις ηλικίες 20-39 ετών τα περισσότερα κρούσματα

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους, ηλικίας 20-39 ετών και ότι η πλειονότητα δεν έχει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Από την αρχή της πανδημίας στην Πορτογαλία έχουν καταγραφεί 62.126 κρούσματα της Covid-19. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 1.852 πέθαναν.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων γίνεται σε μια περίοδο που περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Κόστα είπε επίσης ότι επί του παρόντος, λόγω της κατάστασης, στις αθλητικές εκδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται θεατές. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρόκειται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν να προωθούν την τηλεργασία, όταν αυτό είναι εφικτό, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλμα στα 372 νέα κρούσματα - Τα μισά από γνωστές εστίες

Νέα φωτιά στη Μόρια - Ολοκληρωτική η καταστροφή στο ΚΥΤ


Απόλυτη συμφωνία Μητσοτάκη με Μακρόν - Κοινό μήνυμα για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης