Ισπανία: Επιστροφή στα θρανία με χειρουργική μάσκα για την πριγκίπισσα Λεονόρ

Ισπανία: Επιστροφή στα θρανία με χειρουργική μάσκα για την πριγκίπισσα Λεονόρ

Την διάδοχο του ισπανικού θρόνου συνόδευσε την πρώτη μέρα στο σχολείο ο πατέρας της, βασιλιάς Φελίπε - Γιατί η βασίλισσα Λετίσια δεν ήταν μαζί τους, όπως συνήθιζε τις προηγούμενες χρονιές - Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ισπανία συνέπεσε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας

felipe_kori
Επέστρεψε στα θρανία σήμερα το πρωί η διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας, πριγκίπισσα Λεονόρ, η οποία θα γίνει 15 ετών στις 31 Οκτωβρίου. Μια σχολική χρονιά διαφορετική από τις προηγούμενες για την κόρη του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίσια, όπως και για όλους τους μαθητές στην Ισπανία, καθώς λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Η μικρή πριγκίπισσα φορώντας χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο πέρασε μόνη της την είσοδο του σχολείου Santa Maria de los Rosales στη Μαδρίτη, αφού πρώτα την θερμομέτρησαν. Αν και τα προηγούμενα χρόνια το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας συνήθιζε να συνοδεύει τις δύο κόρες του στο σχολείο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πανδημία ανάγκασε και τους γαλαζοαίματους της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου να συμμορφωθούν με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Έτσι, ο βασιλιάς Φελίπε μετέφερε ο ίδιος με το αυτοκίνητο του την μεγαλύτερη κόρη του στο σχολείο, αλλά δεν βγήκε από το όχημα για να την συνοδεύσει ενώ η βασίλισσα Λετίσια δεν ήταν μαζί τους αφού λόγω της νόσου Covid 19, στην Ισπανία επιτρέπεται μόνο ο ένας εκ των δύο γονέων να συνοδεύει το παιδί του στο σχολείο. Αλλά και για την μικρότερη αδελφή της Λεονόρ, την πριγκίπισσα Σοφία, τα πράγματα άλλαξαν λόγω κορωνοϊού.


Κάθε χρόνο οι δύο πριγκίπισσες, που φοιτούν στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, συνήθιζαν να πηγαίνουν μαζί την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τη φετινή χρονιά η μικρή Σοφία παρέμεινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο βασιλιάς και δεν έβγαλε την καθιερωμένη φωτογραφία με τη διάδοχο του θρόνου.

Κλείσιμο
Στην Ισπανία τα σχολεία άνοιξαν την Τετάρτη για τα μεγαλύτερα παιδιά (την περασμένη εβδομάδα έκαναν την αρχή τα μικρότερα), μετά από «λουκέτο» έξι μηνών, αλλά τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά καθώς στη χώρα βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Η πριγκίπισσα Σοφία, 18 μήνες μικρότερη από την διάδοχο του θρόνου, θα ξεκινήσει το σχολείο την Παρασκευή, αλλά δεν θα είναι εύκολο να βλέπει την αδελφή της, αφού θα έχουν διάλειμμα σε διαφορετικές ώρες και η καφετέρια του σχολείου τους θα παραμείνει κλειστή.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα El Pais η έναρξη του σχολικού έτους στην Ισπανία συνέπεσε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 525.000 με σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Δύσκολο καλοκαίρι για τους Ισπανούς γαλαζοαίματους, μετά την «εξορία» του Χουάν Κάρλος

Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, μετά το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος και την «εξορία» του 82χρονου μονάρχη στο Αμπού Ντάμπι μαζί με την «διαχρονική» ερωμένη του Μάρτα Γκάγια. Η σύζυγός του, βασίλισσα Σοφία, δεν ακολούθησε τον Δον Ζουαν γαλαζοαίματο αλλά προτίμησε να μείνει κοντά στον βασιλιά και την οικογένειά του και να εξακολουθήσει να ασχολείται με το ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

Τον Αύγουστο ο βασιλιάς Φελίπε με την βασίλισσα και τις δύο κόρες τους πέρασαν τις διακοπές τους στην Πάλμα της Μαγιόρκα μαζί με την βασίλισσα Σοφία. Οι δύο μικρές πριγκίπισσες έκαναν αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και αίσθηση προκάλεσε πως για πρώτη φορά η 14χρονη διάδοχος του θρόνου καθόταν στη θέση του συνοδηγού δίπλα στον βασιλιά, μια θέση που στο παρελθόν κατείχε η βασίλισσα Λετίσια. Δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο έκαναν λόγο για μια προσπάθεια το «νέο αίμα» του βασιλικού οίκου να περάσει στην πρώτη γραμμή «για να ξεχαστούν τα σκάνδαλα του τέως βασιλιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Μηταράκης: «Η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει» - Εκτεταμένοι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε μετανάστες και κατοίκους

Στους 295 οι νεκροί - Πέθανε 50χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα


Ολικό λίφτινγκ στη Βουλή εν όψει της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης