Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Συγκέντρωση μηχανόβιων συνδέεται με 260.000 κρούσματα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Συγκέντρωση μηχανόβιων συνδέεται με 260.000 κρούσματα

Τον Αύγουστο συγκεντρώθηκαν σχεδόν 460.000 μηχανόβιοι στη Νότια Ντακότα, αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά της πανδημίας

south_dacota
Οι 460.000 μοτοσικλετιστές που συγκεντρώθηκαν τον Αύγουστο στη Νότια Ντακότα και η αδιαφορία απέναντι στην πανδημία οδήγησαν σε ένα σύνολο 260.000 νέων κρουσμάτων Covid-19, εκτιμούν ερευνητές σε μελέτη τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός αυτός, που δεν επιβεβαιώνεται με ανεξάρτητο τρόπο, καθιστά αυτή τη 10ημερη συγκέντρωση, το Sturgis Motorcycle Rally, το μεγαλύτερο γεγονός διασποράς κορονοϊού που έχει τεκμηριωθεί έως σήμερα στις ΗΠΑ.

Η μελέτη που διεξήχθη από οικονομολόγους του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύεται από το Institute of Labor Economics (IZA) είναι μια στατιστική εκτίμηση που βασίζεται σε ανώνυμα δεδομένα κινητικότητας που ελήφθησαν από κινητά τηλέφωνα εντός και περιμετρικά της μικρής πόλης Στέρτζις, μιας αγροτικής αραιοκατοικημένης περιοχής που κατακλύζεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι από μια στρατιά μηχανόβιων.

Τα δεδομένα αυτά επέτρεψαν να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν να κατασκηνώσουν, να βγουν, να πιουν, να φάνε και να ακούσουν τις συναυλίες, τον περισσότερο καιρό χωρίς μάσκα, κατά τη διάρκεια της 80ής διοργάνωσης της συγκέντρωσης από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου. Επισήμαναν επίσης τις περιφέρειες από τις οποίες προήλθαν οι μοτοσικλετιστές.

Αντιστοιχίζοντας τα γεωγραφικά αυτά δεδομένα στους επίσημους αριθμούς των κρουσμάτων της Covid-19 κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι ερευνητές υπολόγισαν το κύμα των μολύνσεων που δημιουργήθηκε στη Στέρτζις και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα: 266.796 νέα κρούσματα, δηλαδή 19% του 1,4 εκατομμυρίου κρουσμάτων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ της 2ας Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου, για ένα οικονομικό κόστος 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη βάση μελέτης που υπολόγισε κάθε μη θανατηφόρο κρούσμα σε 46.000 δολάρια.

Στη Νότια Ντακότα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περνώντας από σχεδόν 100 νέα ημερήσια κρούσματα στις αρχές Αυγούστου στα 300 στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το Covid Tracking Project, αλλά ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε πολύ μικρός (ένας νεκρός την ημέρα κατά μέσο όρο).

Κλείσιμο
Η στατιστική αυτή ανάλυση δεν είναι παρά μια προσέγγιση, γιατί κανείς δεν ιχνηλάτησε ούτε έκανε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό σε κάθε μοτοσικλετιστή χωριστά. Επίσης η ανάλυση δεν δημοσιεύτηκε από επιστημονικό περιοδικό, κανένας ανεξάρτητος επιστήμονας δεν αξιολόγησε τη μεθοδολογία. Τέλος, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες το καλοκαίρι, όχι μόνο στη Νότια Ντακότα.

Ειδήσεις σήμερα

Στην τελική ευθεία για τις φοροελαφρύνσεις

Big Brother: Αποκαλυπτικό... ατύχημα για την Χριστίνα στον κήπο του σπιτιού

Γερμανία: Γονείς κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη με το Facebook - Θα έχουν πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης