Τουρκία: Ισόβια στον μακελάρη του κλαμπ Ρέινα

Τουρκία: Ισόβια στον μακελάρη του κλαμπ Ρέινα

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Ουζμπέκο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ σε 40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και επιπλέον 1.368 χρόνια για τον θάνατο 39 ατόμων στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά του 2017

turkey-3
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο σήμερα τον κύριο ύποπτο της ένοπλης επίθεσης σε νυχτερινό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά του 2017, κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άτομα, σύμφωνα με το Anadolu.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ουζμπέκος Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, τιμωρήθηκε σήμερα με ποινή ισόβιας κάθειρξης 40 ετών χωρίς αναστολή και επιπλέον 1.368 χρόνια.

Ο Μασαρίποφ που συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου του 2017, είχε ομολογήσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του ότι είναι ο δράστης του μακελειού, της πρώτης μεγάλης επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η τζιχαντιστική είχε αναφέρει τότε ότι ήταν εκδίκηση για την τουρκική στρατιωτική συμμετοχή στη Συρία.
reina_drasthscollage1_449_355
 

Η... ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη το 2017

Το κλαμπ Reina, ένα από τα πιο διάσημα στις ακτές του Βοσπόρου στην περιοχή Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης ήταν γεμάτο νέες και νέους που διασκέδαζαν και γιόρταζαν την έλευση του νέου Έτους το 2017. Υπολογίζεται ότι περίπου 500 με 600 άτομα βρίσκονταν γύρω στη 01.15 τα ξημερώματα στο γνωστό κλαμπ, όταν ένας ένοπλος, μπήκε στο νυχτερινό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, αφού είχε προηγουμένως σκοτώσει μπροστά στην είσοδο έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη

Κλείσιμο
Turkey: Istanbul nightclub attack caught on CCTV


Εκείνη τη βραδιά συνολικά 39 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων 16 ξένοι) έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του Μασαρίποφ, ενω τραυματίστηκαν ακόμα 69, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

reina3


Οι Τουρκικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη της ένοπλης επίθεσης στις 16 Ιανουαρίου, ανακοινώνοντας πως πρόκειται για τον Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ (σ.σ.: ο ίδιος χρησιμοποιούσε το όνομα Εμπού Μοχάμεντ Χορασάνι) με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν. Συνελήφθη από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι φίλου του, στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν με τον 4χρονο γιο του. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν όπλα, σφαίρες, δύο drones και το ποσό των 200.000 δολαρίων.

Στις 22 Μαίου του 2017 το νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολη - το οποίο παρέμενε κλειστό μετά την τρομοκρατική επίθεση, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς - κατεδαφίστηκε κατόπιν εντολής των δημοτικών αρχών λόγω παραβάσεων των πολεοδομικών κανονισμών.

reina2


reina32
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης