Κορωνοϊός - Ιράν: Ανοίγουν τα σχολεία παρά τα αυξημένα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ιράν: Ανοίγουν τα σχολεία παρά τα αυξημένα κρούσματα

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων - Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε κατά 110 και έφθασε σήμερα στις 22.154

iran998
Τα σχολεία στο Ιράν άνοιξαν και πάλι σήμερα για 15 εκατομμύρια μαθητές έπειτα από επτά μήνες που είχαν παραμείνει κλειστά παρά τις ανησυχίες για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

«Αυτή τη χρονιά επωμιζόμαστε ένα βαρύτερο φορτίο ευθύνης προς τους μαθητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος επιθεώρησε το άνοιγμα των σχολείων, σε τηλεδιάσκεψη που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Η παιδεία και η υγεία είναι εξίσου σημαντικές για την κοινωνία, είπε ο πρόεδρος αλλά πρόσθεσε ότι οι γονείς δεν θα είναι υποχρεωμένοι να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στο σχολείο.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σήμερα άνοιξαν εκ νέου και οι ιερατικές σχολές για περίπου 50.000 μαθητές.

Πολλοί επαγγελματίες του τομέα υγείας έχουν εκφράσει ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων στο Ιράν, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού στη Μέση Ανατολή.

Ο δρ Μοχαμάντ Ρεζά Ζαφαργαντί, ο διορισμένος από την κυβέρνηση επικεφαλής του Ιρανικού Ιατρικού Συμβουλίου, ανέφερε σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ότι «η αναπάντεχη απόφαση να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία αναμφίβολα θα οδηγήσει σε αυξημένο φορτίο» για τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας της χώρας.

«Όταν εμφανίζεται μια επιδημία, τα σχολεία είναι τα πρώτα που πρέπει να κλείνουν και τα τελευταία που να ανοίγουν», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 110 και έφθασε σήμερα στις 22.154, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 384.666.

Ειδήσεις σήμερα:

Περνάει από τεστ κορωνοϊού κι επιστρέφει στις προπονήσεις ο Μέσι

Τι θα κάνει η Κόνι Μεταξά στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά;

Τρίτο, τέταρτο και πέμπτο κύμα κορωνοϊού φοβούνται οι ειδικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης