Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Απαράδεκτο να υποστηρίζουν χώρες την Ελλάδα είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Απαράδεκτο να υποστηρίζουν χώρες την Ελλάδα είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Ευθύνες για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε Ελλάδα και Κύπρο επέρριψε ο Ερντογάν - Τι ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία για την τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ

merkel_erdogan_ar
Τηλεδιάσκεψη είχαν το απόγευμα της Πέμπτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντικείμενο της επικοινωνίας είναι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κρίση στο Αιγαίο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν επέρριψε την ευθύνη για την ένταση σε Ελλάδα και Κύπρο και ισχυρίσθηκε ότι είναι απαράδεκτο να υποστηρίζονται από άλλες χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στην καγκελάριο και εμμένει στις θέσεις του. 



Η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Ερντογάν τόνισε στην καγκελάριο ότι «η εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδα και των Ελληνοκυπρίων υποστηρίζεται από κάποιες χώρες, κάτι που είναι μη αποδεκτό». Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες που τους στηρίζουν ότι «κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση και οδηγούν στη μη επίλυση των προβλημάτων».

Κλείσιμο
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι  «ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες της Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκε από βήματα ή πρωτοβουλίες της Ελλάδας ή χωρών που την υποστηρίζουν». 


Ειδήσεις σήμερα

Μήνυμα από το «112»: «Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο»

«Πρώτα έρευνα από τη Ρωσία και μετά κυρώσεις» λέει η Κομισιόν για την υπόθεση Ναβάλνι

Στα 5,8 εκατ. ευρώ το κόστος των... δωρεάν διοδίων στις εκλογές του 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης