Γαλλία: Εφιαλτικό σαββατοκύριακο για χιλιάδες ταξιδιώτες - Παρέλυσαν τρένα λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Γαλλία: Εφιαλτικό σαββατοκύριακο για χιλιάδες ταξιδιώτες - Παρέλυσαν τρένα λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Η εθνική σιδηροδρομική αρχή εκτιμά πως  5.000 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων - Το πρόβλημα εμφανίστηκε κυρίως στα δρομολόγια από τη νοτιοδυτική Γαλλία προς το Παρίσι

trena_gallia
Χιλιάδες ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μέσα σε τρένα το σαββατοκύριακο στη Γαλλία, για χρονικό διάστημα, που έφτασε ως και τις 24 ώρες, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση. Μάλιστα, αρκετοί αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς παρουσιάστηκε έλλειψη τροφίμων, ποτών και αναλώσιμα τουαλέτας.

Η εθνική σιδηροδρομική αρχή SNCF ανέφερε ότι τα προβλήματα σε πολλαπλές διαδρομές ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα, συμπεριλαμβανομένης μιας «μεγάλης διακοπής ηλεκτροδότησης» που σταμάτησε την κίνηση στη νοτιοδυτική Γαλλία και διέκοψε τα ταξίδια από εκεί προς το Παρίσι.



Αρκετοί άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τους συρμούς για ιατρικούς λόγους, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμό Franceinfo, ενώ άλλοι δημοσίευσαν εικόνες παιδιών που κοιμούνται στο έδαφος.

Κλείσιμο


Ένας επιβάτης είπε στους δημοσιογράφους: «Έχω ένα μικρό αγόρι, ενός έτους και δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό», ενώ άλλος ανέφερε πως έζησε μια «εφιαλτική νύχτα», αφού έμεινε για 22 ώρες σε ένα τρένο για το Παρίσι.

Τέσσερα τρένα μεγάλης ταχύτητας που συνδέουν το Μπορντό με τις κοντινές πόλεις, έμειναν ακινητοποιημένα τη νύχτα, δήλωσε η SNCF.



Οι επιβάτες σε αυτά τα τρένα, μεταφέρθηκαν πίσω στο σημείο από το οποίο είχαν αναχωρήσει και τη Δευτέρα το πρωί επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και άλλα τρένα για να φτάσουν στους προορισμούς τους.



Αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις μέχρι την Τρίτη το πρωί, δήλωσε ο υφυπουργός μεταφορών της Γαλλίας, Ζαν-Μπατίστ Τζεμπάρι.

Στο μεταξύ, η SNCF ξεκαθάρισε θα αποζημιώσει όλους τους επιβάτες τρεις φορές το κόστος των εισιτηρίων τους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 5.000 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το βλέμμα στον αριθμό των κρουσμάτων οι ειδικοί - Ποια νέα μέτρα είναι στο τραπέζι

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Ταχύπλοο σκάφος χτύπησε και σκότωσε γυναίκα

Πρόεδρος εργαζομένων «Ευαγγελισμού»: Για τη διασπορά του κορωνοϊού φταίνε τα πλουσιόπαιδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης