Κορωνοϊός - Αργεντινή: Πρώτη φορά πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Αργεντινή: Πρώτη φορά πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 370.000 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς από Covid-19 στην Αργεντινή - Άλλοι 276 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τον νέο κορωνοϊό σε μία ημέρα

covid_argentina
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 10.550 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων μέσα σε μια μέρα ως αυτό το στάδιο, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 370.188, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού την ώρα που προσπαθεί να επανεκκινήσει σταδιακά την οικονομία της, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν ακόμη 276 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 7.839 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα, σημαντική παραγωγός σιτηρών, επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, που αρχικά συνέβαλαν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, όμως πλέον μοιάζει να πλησιάζει ταχύτατα άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί πολύ βαρύτερα πλήγματα, όπως η γειτονική Χιλή.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από κάθε άλλη στον κόσμο. Η οικονομία της περιφέρειας αναμένεται να δεχθεί επίσης βαρύ χτύπημα φέτος, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες παρέτεινε την ισχύ των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, της πρωτεύουσας, ως τα τέλη του Αυγούστου. Στην περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Παίκτες Μιλγουόκι Μπακς: Ζητάμε ανάληψη ευθυνών για τον Μπλέικ, ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου

Μεξικό: Έρευνα για πιθανό φόνο πολίτη από στρατιώτες

Ξεσηκώθηκαν οι παίκτες στο NBA: Ματαιώθηκαν οι αποψινοί αγώνες - Σύσκεψη για το τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα παιχνίδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης