ΗΠΑ - Κελιάν Κόνγουεϊ: Ο οικογενειακός «εμφύλιος» πίσω από την παραίτηση της στενής συνεργάτιδας του Τραμπ

ΗΠΑ - Κελιάν Κόνγουεϊ: Ο οικογενειακός «εμφύλιος» πίσω από την παραίτηση της στενής συνεργάτιδας του Τραμπ

Η αποχώρηση της Κελιάν Κόνγουεϊ από τον Λευκό Οίκο στερεί από τον Αμερικανό πρόεδρο μία από τις πλέον παθιασμένες υπερασπίστριες της πολιτικής του, τόσο δημοσίως όσο και μέσω των τηλεοπτικών δικτύων - Γιατί όμως αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση της;

conway
Σπάνια μία οικογένεια δεν ταλανίζεται από παροδικές αντιπαλότητες και διαφωνίες. Εξάλλου, αυτή είναι η δυναμική που διέπει τις συγγενικές σχέσεις, ειδικά μεταξύ γονέων και εφήβων. Το ασυνήθιστο στην περίπτωση της Κελιάν Κόνγουεϊ είναι ότι όλα τα παραπάνω εξελίσσονται σε δημόσια θέα, με τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο να αποτελεί το σημείο τριβής. Πλέον, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και ο ενδοοικογενειακός αλληλοσπαραγμός να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, ειδικά μετά και τις τελευταίες καταγγελίες της έφηβης κόρης της συμβούλου του Τραμπ.

Η αποχώρηση της Κελιάν Κόνγουεϊ από τον Λευκό Οίκο στερεί από τον Αμερικανό πρόεδρο μία από τις πλέον παθιασμένες υπερασπίστριες της πολιτικής του, τόσο δημοσίως όσο και μέσω των τηλεοπτικών δικτύων. Και, μάλιστα, σχεδόν δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη ημέρα, καθώς ήταν επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετέπειτα ανέλαβε ρόλο μείζονος σημασίας. Αποστολή της ήταν να προσδώσει μια όσο το δυνατόν πιο συναινετική εικόνα στην κυβέρνηση. Παρά την σοβαρότητα της αποστολής της, όμως, η μητέρα τεσσάρων παιδιών αποδείχθηκε μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Η 53χρονη σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση της στο τέλος Αυγούστου, λέγοντας ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί στην οικογένειά της. «Θα αποχωρήσω από τον Λευκό Οίκο στα τέλη του μήνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η απόφασή της, όμως, δεν προέκυψε μετά από πολιτικές διαφορές με τον Ντόναλντ Τραμπ. Αντιθέτως, συνεχίζει να τον στηρίζει σθεναρά. Μία ενδοοικογενειακή κρίση, όμως, η οποία εξελίσσεται σε δημόσια θέα, τόσο στα τηλεοπτικά δίκτυα όσο και στα σόσιαλ μίντια την ώθησε να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της. Η 15χρονη κόρη της ανέφερε στο Twitter ότι επιθυμεί να κινήσει τις διαδικασίες ώστε πλέον οι γονείς της να μην έχουν την κηδεμονία της, καταγγέλλοντας «τα παιδικά τραύματα και τις κακοποιήσεις που υπέστη επί χρόνια».

Στο παρελθόν η Κλόντια έχει επικρίνει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τις απόψεις της μητέρας της. Είχε στραφεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο» και «ακατάλληλο να ηγείται της χώρας». Λίγους μήνες νωρίτερα, μάλιστα, ενώ κατέκρινε σε ζωντανή σύνδεση τον πρόεδρο μέσω της πλατφόρμας TikTok, η μητέρα της άρπαξε το κινητό της με αποτέλεσμα να καταγραφεί αυτή η ιδιωτική αντιπαράθεση μαμάς-κόρης.

«Μαμά, τι κάνεις; Είναι δικό μου. Σταμάτα επιτέλους». Πρόλαβε πάντως να δώσει κάποιες ιδιαίτερα σκληρές συνεντεύξεις. Τα πράγματα, όμως, πλέον έχουν ξεφύγει με την 15χρονη κοπέλα να κατηγορεί τους γονείς της για κακοποίηση και αμέλεια ανηλίκου.

«Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για εμένα. Δεν μου δίνουν χρήματα για τίποτα. Αναγκάζομαι να εργάζομαι. Με βρίζουν και με υποτιμούν από τα παιδικά μου χρόνια», είναι μόνο κάποιες από τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί. «Η δουλειά της μητέρας μου κατέστρεψε τη ζωή μου. Απίστευτο που συνεχίζει να ακολουθεί αυτό το μονοπάτι μετά από χρόνια που βλέπει τα παιδιά της να υποφέρουν. Εγωιστική. Όλα έχουν να κάνουν με τα χρήματα και τη φήμη, κυρίες και κύριοι», δημοσίευσε την ίδια ημέρα, προσθέτοντας ότι «καταστράφηκε πέρα από τη σύγκριση» που μιλούσε η μητέρα της στο Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού 2020.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς αρχικά το ξέσπασμα της έφηβης έμοιαζε να παρακινείται από τον ίδιο τον πατέρα της. Πρόκειται για τον γνωστό συντηρητικό δικηγόρο Τζορτζ Κόνγουεϊ, ο οποίος, όμως, επιθυμεί την απομάκρυνση του Τραμπ από την προεδρία και την ηγεσία του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Το 2017, μάλιστα, υπέγραψε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο εναντίον του στην εφημερίδα The Washington Post.

Η κόρη, όμως, δεν άργησε να στραφεί και εναντίον του. «Με τον πατέρα μου διαφωνούμε κυριολεκτικά στα πάντα. Απλά έχουμε την κοινή λογική να ταυτιζόμαστε στο ζήτημα του σημερινού προέδρου», είπε. Λίγο αργότερα, άλλαξε τόνο, ισχυριζόμενη ότι ο πατέρας της οδήγησε στην άδικη σύλληψή της και ότι χρειάζεται επειγόντως νομική εκπροσώπηση για να γλιτώσει από αυτόν. Δεν άφησε ασχολίαστο και τον φαινομενικά «υγιή» γάμο των γονιών της: «Λυπάμαι που η σχέση σας κατέρρευσε». Η μέχρι πρότινος προεδική σύμβουλος πάντως επιχείρησε να υποβαθμίσει την κατάσταση: «από εδώ και στο εξής τα παιδιά μου θα έχουν λιγότερο δράμα και περισσότερο μαμά».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η Δήμητρα Αλεξανδράκη έγινε νονά στην Πάρο


Κορωνοϊός: Στους 243 οι νεκροί στη χώρα - «Έφυγε» 69χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός: «Τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα δεδομένα του Δεκαπενταύγουστου» λέει ο Γώγος (Θέμα 104,6)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης