«Οργή» ΗΠΑ για τη συνάντηση Ερντογάν με τη Χαμάς: Φιλοξένησε τους παγκόσμιους τρομοκράτες - Απομονώνει την Τουρκία

«Οργή» ΗΠΑ για τη συνάντηση Ερντογάν με τη Χαμάς: Φιλοξένησε τους παγκόσμιους τρομοκράτες - Απομονώνει την Τουρκία

«Οι κινήσεις αυτές της τουρκικής κυβέρνησης απομονώνουν περισσότερο τη χώρα από τη διεθνή κοινότητα» επισήμανε εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον

erdogan_hamas
Νέα δήλωση δυσαρέσκειας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά των τελευταίων κινήσεων της Τουρκίας, αυτή τη φορά για τις συναντήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Πόλη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους... «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έντονα αντίθετες στην φιλοξενία που παρείχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς προσδιορίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι ειδικά καθορισμένοι παγκόσμιοι τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα κατά της τρομοκρατίας αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά, για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές».

Και συνέχισε, τονίζοντας πως... «η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μήνυμα Μάας σε Τουρκία: Η Γερμανία στο πλευρό της Ελλάδας - Αρκεί μια σπίθα για ανάφλεξη

Κορωνοϊός: Στους 243 οι νεκροί στη χώρα - «Έφυγε» 69χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός: «Τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα δεδομένα του Δεκαπενταύγουστου» λέει ο Γώγος (Θέμα 104,6)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης