Πίτερ Νάιγκαρντ: Ο «Τζέφρι Έπσταϊν» της μόδας και η κατηγορία που ξεπερνά κάθε φαντασία…

Πίτερ Νάιγκαρντ: Ο «Τζέφρι Έπσταϊν» της μόδας και η κατηγορία που ξεπερνά κάθε φαντασία…

Ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας κατηγορείται από τους δύο γιους του ότι πλήρωσε μια από τις «εργαζόμενες του σεξ», που είχε στην υπηρεσία του, για να τους βιάσει όταν εκείνοι ήταν ακόμη έφηβοι…

PETERNYGARD
Ήταν πριν από λίγους μήνες όταν ο μεγιστάνας της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα απίστευτο σεξουαλικό σκάνδαλο: Δεκάδες γυναίκες, κατέθεσαν εναντίον του μήνυση και αγωγή υποστηρίζοντας πως όταν ήταν ακόμη ανήλικες τις οδήγησε στην έπαυλή του στις Μπαχάμες, όπου τις βίασε. Το δέλεαρ δεν ήταν άλλο από την «προώθησή» τους στον λαμπερό κόσμο της μόδας.

PETERNYGARD3


Πράκτορες του FBI έκαναν έρευνες στα γραφεία του σχεδιαστή στην Times Square, με τον ίδιο να αρνείται μέσω του εκπροσώπου του τους ισχυρισμούς περί διακίνησης γυναικών χαρακτηρίζοντάς τους «κατασκευασμένους». Σήμερα οι δύο γιοι τον κατηγορούν ότι πλήρωσε μια από τις «εργαζόμενες του σεξ», που είχε στην υπηρεσία του για να τους βιάσει όταν εκείνοι βρίσκονταν στην ηλικία των 14 και 15 ετών. Ο λόγος; Ήθελε… να τους «κάνει άντρες» 


vilampaxames


Κλείσιμο
«Έβαλε μία από τις γυναίκες που είχε στην διάθεσή του για… σεξ, να μας βιάσει όταν ήμασταν 14 και 15 ετών». Οι βιολογικοί γιοι του Νάιγκαρντ προέβαλαν τον ασύλληπτο αυτό ισχυρισμό σε βάρος του πατέρα τους - ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δεκάδων γυναικών στο πλαίσιο ενός κυκλώματος trafficking - σε αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη Κυριακή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Οι γιοί του μεγιστάνα ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν και οι δύο από την ίδια «φιλενάδα» του πατέρα τους, η οποία ήταν γνωστή «εργαζόμενη του σεξ», που είχε στην υπηρεσία του.  Οι καταγγελλόμενοι βιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση 14 ετών μεταξύ τους σε σπίτια που ανήκαν στον 79χρονο Νάιγκαρντ, σύμφωνα με την αγωγή που έχει στη διάθεσή της η DAILY MAIL.

Στη μια περίπτωση, ο Νάιγκαρντ, ο οποίος έχει συνολικά επτά παιδιά, φέρεται να είπε στη γυναίκα ότι ήθελε να «κάνει άντρα» έναν από τους γιους του, ο οποίος ήταν τότε 14 ετών.

«Κάθε ένας από τους γιους έχει βιώσει, από πρώτο χέρι, την καταστροφή που τους προκάλεσε η επιχείρηση trafficking του Πίτερ Νάιγκαρντ και, μέσω της δικής τους αλήθειας, είναι υπόλογος για λογοδοσία ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρει η αγωγή που παρουσιάζει η Daily Mail. «Εκτός από το ότι έκανε τους γιούς του μέρος του trafficking, ο Πίτερ Νάιγκαρντ είπε ψέματα για τη σεξουαλική κακοποίησή τους και προσπάθησε να τους εκφοβίσει ώστε να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό… Όμως, οι ενάγοντες, αρνούνται πλέον να σιωπούν και τους τελευταίους μήνες, ύστερα από έρευνα, συνειδητοποίησαν τα ψέματα και τη διαφθορά του πατέρα τους, συμπεριλαμβανομένης της σωματεμπορίας, του εκφοβισμού και της καταστροφής αμέτρητων αθώων θυμάτων».

Τα λόγια των γιων και τα μαρτύρια των γυναικών

Τα ονόματα των δύο γιων δεν έχουν γίνει για την ώρα γνωστά με σκοπό την προστασία τους. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μεγαλύτερος γιος - που στην αγωγή αναφέρεται ως "John Doe 2" - βιάστηκε το 2004, όταν ήταν 15 ετών, στο σπίτι του πατέρα του στις Μπαχάμες. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2018, ο Νάιγκαρντ φέρεται να «δελέασε, παρέσυρε και μετέφερε» τον μικρότερο γιο του- «John Doe 1» - από την Καλιφόρνια στην κατοικία του στο Γουίνιπεγκ του Καναδά, όπου και τον βίασε η ίδια γυναίκα! «Ήταν 14 ετών και παρθένος εκείνη την εποχή», αναφέρει η αγωγή.

Ο Νάιγκαρντ φέρεται να πλήρωσε τη γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται στην αγωγή, χρησιμοποιώντας χρήματα από την αυτοκρατορία της μόδας, Nygard International. 

peternygard2


Ο μεγαλύτερος γιος μίλησε για την καταγγελλόμενη κακοποίησή του σε συνέντευξή του στο CBC News, λέγοντας: «Ας ελπίσουμε ότι η εμπειρία μου θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βγουν δημόσια να μιλήσουν και να πουν την αλήθεια για το τι τους συνέβη». 

Είπε ότι ένιωσε «σύγχυση» και «ντροπή» μετά τη σεξουαλική κακοποίηση του- αλλά τα πράγματα ξεκαθάρισαν μέσα του αφού άκουσε - αργότερα- παρόμοιους ισχυρισμούς εναντίον του πατέρα του από άλλα θύματα. «Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που όταν το κοιτάς από απόσταση χρόνου, βλέπεις το μοτίβο του: Όταν αυτό που συνέβη σε μένα έγινε και με τον μικρότερο αδερφό μου, τότε μόνο κατάλαβα…».

Οι γιοι εκπροσωπούνται από την ίδια εταιρεία που άσκησε αγωγή εναντίον του Νάιγκαρντ νωρίτερα φέτος στη Νέα Υόρκη, την DiCello Levitt Gutzler LLC. Η ομαδική αγωγή ασκήθηκε από 57 γυναίκες που ο Νάιγκαρντ παρέσυρε στο συγκρότημά του στις Μπαχάμες με υποσχέσεις για χρήματα και ευκαιρίες για καριέρα μοντέλου πριν αυτές βιαστούν, κακοποιηθούν σεξουαλικά και αναγκασθούν σε λάβουν μέρος σε όργια. Αρκετά από τα θύματα που αναφέρονται στην αγωγή ήταν ανήλικες, μάλιστα δύο από αυτές μόλις 14 ετών. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ομοσπονδιακοί πράκτορες και αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του Νάιγκαρντ στο Μανχάταν καθώς και στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, στο πλαίσιο έρευνας πέντε μηνών σχετικά με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από κοινό κλιμάκιο του FBI και της Αστυνομίας, που ασχολείται με την εκμετάλλευση παιδιών.

Ο μεγαλύτερος γιος του Νάιγκαρντ είπε ότι αυτός και ο αδερφός του προχώρησαν στην αγωγή τους για να δείξουν την υποστήριξή τους σε άλλα θύματα. «Πρέπει να μιλήσουμε για αυτό», δήλωσε ο γιος στο CBC (σ.σ. δημόσια καναδική τηλεόραση). Μετά την υποβολή της ομαδικής αγωγής, οι εκπρόσωποι του Νάιγκαρντ αρνήθηκαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των γυναικών εναντίον του Νάιγκαρντ ως μέρος μιας «φρικτής συνωμοσίας από πλούσιους και ισχυρούς εχθρούς που θέλουν να τον βλάψουν».


Την Κυριακή, ο δικηγόρος του Νάιγκαρντ Τζέι Πρόμπερ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, που περιλαμβάνονται στην τελευταία αγωγή, χαρακτηρίζοντάς τους «εντελώς ψευδείς»: «Ο πελάτης μου είναι σοκαρισμένος από αυτούς τους ισχυρισμούς. Είναι ψευδείς και τους αρνείται κατηγορηματικά. Θα παρατηρήσετε ότι οι ισχυρισμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από γενικότητες. Δυστυχώς λείπουν λεπτομέρειες. Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι όμως σαφές για τον πελάτη μου, διότι δηλώνει πως δεν συνέβησαν ποτέ, αυτά που αναφέρονται εκεί», δήλωσε ο Πρόμπερ στο CBC.

Στην απέναντι όχθη, οι γιοι του παραμένουν αισιόδοξοι ότι ο πατέρας τους θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά του. «Είμαι αισιόδοξος ότι είτε πρόκειται για τη δική μας αγωγή είτε για άλλες αγωγές που θα υπάρξουν, η αλήθεια θα λάμψει. Ένας άνθρωπος που έχει κακοποιήσει τόσους άλλους δεν πρέπει να τη γλιτώνει», είπε ο ένας από τους γιους την ώρα που ο δικηγόρος τους δήλωνε: «Η γενναιότητα αυτών των δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι εμφανίστηκαν για να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από τη φρικτή, δεκαετή δράση του πατέρα τους για συγκλονιστικά σεξουαλικά εγκλήματα, επιβεβαιώνει αυτό που έχουν ήδη αποκαλύψει τόσα πολλά θύματά του. Ενώνουν τη φωνή τους με άλλα θύματα και μάρτυρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Μπαχάμες, τα οποία αποκαλύπτουν με θάρρος την αλήθεια, παρά τους επί σειρά ετών από εκφοβισμούς και απειλές για να μη μιλήσουν».

krisfigeto2
Η βίλα στις Μπαχάμες






Η αστική αγωγή επιδιώκει αποζημίωση βάσει του Ομοσπονδιακού Νόμου των ΗΠΑ για το SexTrafficking τόσο από τον Νάιγκαρντ, όσο και από τις εταιρίες Nygard Inc, Nygard International Partnership και Nygard Holdings Limited. Ισχυρίζεται ότι η οι σεξουαλικές πρακτικές του Νάιγκαρντ ήταν «κοινό μυστικό» στις εταιρείες του και πως οι εταιρείες «έπαιζαν συνειδητά καθοριστικό ρόλο, βοηθώντας, υποθάλποντας, διευκολύνοντας, συνωμοτώντας και συμμετέχοντας στη διακίνηση των ενάγοντων, αφού, παρότι γνώριζαν ότι και οι δύο άνδρες ήταν κάτω των 18 ετών, συμμετείχαν σε μια εμπορική σεξουαλική πράξη: την πληρωμή για τις «υπηρεσίες». «Οι ενάγοντες δεν κατήγγειλαν τον πατέρα τους αμέσως μετά τον βιασμό τους καθώς δικαιολογημένα φοβόντουσαν ότι ο Νάιγκαρντ θα τους έβλαπτε ή θα προχωρούσε σε αντίποινα», αναφέρει ένα δελτίο Τύπου ισχυρισμός που συμπεριλαμβάνεται και στην αγωγή: «Ο Νάιγκαρντ χρησιμοποιεί την οικογενειακή του επιρροή και χειραγώγηση, συμπεριλαμβανομένων ψυχολογικών και οικονομικών πιέσεων, οικονομικών πόρων, πολιτικών δυνάμεων καθώς και απειλών βίας, για να εκφοβίσει τα θύματα και να τα εμποδίσει από κάθε δημόσια καταγγελία…» . 

Υψηλές γνωριμίες και «πάρτι περιποίησης»

Ο Νάιγκαρντ θεωρείται εδώ και χρόνια ως ένας από τους μεγαλύτερους και επιδραστικότερους σχεδιαστές μόδας του Καναδά με γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως στο Τορόντο, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Έχει συνδεθεί με πολλά άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα της Βρετανίας, Άντριου. Ο Δούκας της Υόρκης, η τότε σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον και τα δύο παιδιά τους, Ευγενία και Βεατρίκη, επισκέφτηκαν το «κρησφύγετό» του στην Καραϊβική περίπου πριν από 20 χρόνια, το 2000. Υποστηρίζεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος έμενε σε ανεξάρτητο σπίτι, πέρασε περίπου δύο ώρες στην κεντρική έπαυλη μετά από πρόσκληση του Νάιγκαρντ για… περιήγηση στους χώρους. Ο Δούκας της Υόρκης παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντά του πέρυσι μετά από μία καταστροφική τηλεοπτική συνέντευξή αναφορικά με τον νεκρό φίλο του, Τζέφρι Έπσταϊν.

adriou
Με τον πρίγκιπα Άντριου


prigipisaevgeneia
Η Σάρα Φέργκιουσον και τα δύο παιδιά τους, Ευγενία και Βεατρίκη στο «κρησφύγετό» του στην Καραϊβική




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νάιγκαρντ φιλοξένησε και αρκετούς άλλους πρωτοκλασάτους καλεσμένους, στην έπαυλή του στις Μπαχάμες με την ονομασία Nygard Cay, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου George H.W. Βush και της ΄Οπρα Γουϊνφρει. 

krisfigeto
Το κρησφύγετό του στις Μπαχάμες



Καμιά από τις διασημότητες ή άλλα άτομα που επισκέφτηκαν τον Νάιγκαρντ στο συγκρότημά του δεν κατηγορείται ωστόσο ότι γνώριζε οτιδήποτε σχετικό με το τι συνέβαινε εκεί. Ήταν πάντως σε εκείνο ακριβώς το συγκρότημα , που ο Νάιγκαρντ φέρεται να κακοποίησε τις γυναίκες στα λεγόμενα «πάρτι περιποίησης», όπου φέρεται να ανάγκαζε τους μπάρμαν να ρίχνουν κρυφά στα ποτά των κοριτσιών το «ναρκωτικό βιασμού» Rohypnol. Ο μεγιστάνας φέρεται να διατηρεί μια βάση δεδομένων με λεπτομέρειες για κάθε επισκέπτη, την οποία συμβουλευόταν πριν επιλέξει κάποιο «θύμα» για στόχευση στα εβδομαδιαία πάρτι… Ίσως σήμερα να φανεί χρήσιμη, αν όχι στον ίδιο, στα δεκάδες θύματά του συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων του των παιδιών…

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Κανένας εφησυχασμός, είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τα μέτρα

Κούμαν και επίσημα στην Μπαρτσελόνα - Πώς τον ανακοίνωσαν οι «μπλαουγκράνα» (βίντεο)

Μοντέλο του Instagram αποκάλυψε ότι συνευρέθηκε με επτά παίκτες ομάδας του NBA ταυτόχρονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης