Κορωνοϊός - Φινλανδία: Τεστ και καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου

Κορωνοϊός - Φινλανδία: Τεστ και καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου

Από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται μόνο 25 χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα και η Νορβηγία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει χαμηλός

covid_finland
Η Φινλανδία θα επιβάλει υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού και καραντίνα στους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπουργός, αφού οι 24 από τους 157 επιβάτες που έφτασαν στην πόλη Τούρκου από τη Βόρεια Μακεδονία βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19.

Η διεξαγωγή των τεστ, σε εθελοντική βάση, οργανώθηκε το Σάββατο για όλους τους επιβάτες που έφτασαν στη χώρα με πτήση από τα Σκόπια. Οι φινλανδικές αρχές είχαν διαπιστώσει ότι οι πτήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία και το Βουκουρέστι της Ρουμανίας ήταν οι δύο βασικές πηγές των πρόσφατων νέων εστιών που εντοπίστηκαν στη Φινλανδία, σύμφωνα με την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κρίστα Κιούρου.

«Η επιδημία προέρχεται από τα Βαλκάνια», είπε η Κιούρου, αναφερόμενη στην πρόσφατη, μικρή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα της.

Η υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων και η πιθανή εξέταση τυχαίου δείγματος των επιβατών κατά την άφιξή τους στη Φινλανδία θα εφαρμοστεί για όλους όσοι φτάνουν από χώρες όπου καταγράφονται πάνω από 8-10 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα, από τον κανόνα αυτόν εξαιρούνται μόνο 25 χώρες, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Ελλάδα και η Νορβηγία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει χαμηλός.

Την περασμένη εβδομάδα η Φινλανδία κατέγραφε 2,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν εντοπιστεί στη χώρα 7.601 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 333 πέθαναν.

Αν κάποιος δεν τηρήσει τη 15μερη καραντίνα μπορεί να του επιβληθεί φυλάκιση τριών μηνών ή πρόστιμο, πρόσθεσε η υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα

Ιταλός πλήρωσε πρόστιμο επειδή ο κόκκοράς του λαλούσε κάθε πρωί

Λίβανος: Συγκρούσεις και διαδηλώσεις και μετά την παραίτηση της κυβέρνησης

Ο Μακρόν ενδέχεται να υποδεχθεί την Μέρκελ στην προεδρική έπαυλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης