Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο μετά από τρεις μήνες

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο μετά από τρεις μήνες

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πλέον γεγονός στις ΗΠΑ

covid_usa
Οι θάνατοι στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν χθες Πέμπτη τους 2.000 σε 24 ώρες, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει να επιβεβαιώνει την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος, την ίδια στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, φάσκει και αντιφάσκει, καλώντας τη μία ημέρα τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες και χαρακτηρίζοντας την επομένη «απρόσβλητα» τα παιδιά, στην προσπάθειά του να ανοίξουν κανονικά όλα τα σχολεία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Η χώρα, αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού από τα τέλη Ιουνίου, κατέγραψε 2.060 θανάτους, καθώς και πάνω από 58.000 νέα κρούσματα μόλυνσης, σε μια ημέρα. Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 ήταν την 7η Μαΐου.

Συνολικά, ο απολογισμός στις ΗΠΑ πλησιάζει τους 160.000 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις είναι πάνω από 4,87 εκατομμύρια (εκ των οποίων πάντως στο ένα τρίτο των περιπτώσεων κρίθηκε πως οι ασθενείς αποθεραπεύτηκαν).

Οι αριθμοί των κρουσμάτων καταγράφουν ταχεία άνοδο από τα τέλη Ιουνίου, με τη χώρα να καταγράφει ως και 70.000+ επιβεβαιωμένες μολύνσεις στα μέσα Ιουλίου.

Η καμπύλη των θανάτων άρχισε επίσης να αναβαίνει, ξεπερνώντας συχνά τους 1.000 εδώ και δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των θανάτων ως εδώ δεν είχε σημειώσει την εκρηκτική αύξηση που φοβούνταν ορισμένοι ειδικοί.

Κλείσιμο
Εν μέσω περιοριστικών μέτρων, από τις αρχές Απριλίου ως τις αρχές Μαΐου, οι θάνατοι ξεπερνούσαν συχνά τους 2.000 την ημέρα και είχαν φθάσει σε επίπεδο ακόμη και πάνω από τους 3.000 στα τέλη Απριλίου.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τους θανάτους όσο και ως προς τις μολύνσεις. Τις ακολουθεί η Βραζιλία.

Ειδήσεις σήμερα

Γαλλία: Παραδόθηκε ο ένοπλος στη Χάβρη - Σώοι όλοι οι όμηροι

Έκρηξη στη Βηρυτό: Λαϊκή οργή, επεισόδια, συγκρούσεις και δακρυγόνα

Κορωνοϊός - Βραζιλία: 1.237 θάνατοι και πάνω από 53.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης