«Η αναποφασιστικότητα ΗΠΑ και Ευρώπης ενισχύει τον Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη» λέει γερμανική εφημερίδα

«Η αναποφασιστικότητα ΗΠΑ και Ευρώπης ενισχύει τον Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη» λέει γερμανική εφημερίδα

«Θέλει να κάνει τη χώρα του παγκόσμια δύναμη επεκτείνοντας τη  στρατιωτική της επιρροή» επισημαίνει για τον Ερντογάν η γερμανική εφημερίδα «Merkur»

erdogan_turk
«Η Τουρκία επεκτείνει τη στρατιωτική της επιρροή - με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν θέλει να βοηθήσει τη χώρα του να γίνει παγκόσμια δύναμη», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Merkur».

Και προσθέτει: «Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οπλίζει στρατιωτικά τη χώρα του. Ο αρχηγός του κράτους της Τουρκίας αγωνίζεται για να την κάνει παγκόσμια δύναμης - και ακολουθεί μια σαφή στρατηγική».

Όπως εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, η Τουρκία θέλει να γίνει παγκόσμια δύναμη με τη βοήθεια στρατιωτικών ενεργειών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί τη Συρία και τη Λιβύη ως σημαντικές χώρες για την τουρκική εξωτερική πολιτική. Όμως η Άγκυρα δραστηριοποιήθηκε και σε άλλες χώρες.

Αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιόρτασε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ακούστηκαν από τα χείλη του συναισθηματικά λόγια.

«Είναι η αυγή μιας νέας εποχής», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους της Τουρκίας. Στόχος του να επιστρέψει η Τουρκία στο «πραγματικό της μέγεθος».

«Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τη χώρα του παγκόσμια δύναμη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία να επεκτείνει σημαντικά τις ζώνες επιρροής της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Μεσόγειο. Οι χώρες της Συρίας και της Λιβύης, που μαστίζονται από τον εμφύλιο πόλεμο, έχουν θεμελιώδη σημασία για τον Ερντογάν», επισημαίνει η εφημερίδα του Μονάχου και προσθέτει: «Χάρη στην αναποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, η Τουρκία κατάφερε να γιορτάσει εκεί στρατηγικές επιτυχίες... Η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Λιβύης - και ευελπιστούν ότι θα τους ευχαριστήσουν για τους φυσικούς πόρους...Στη Λιβύη, η Τουρκία υποστηρίζει εν τω μεταξύ τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σάρατζ.... Η χώρα είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία, επειδή διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική και είναι επίσης βασική χώρα για μετανάστες από όλο τον κόσμο στο δρόμο προς την ηπειρωτική Ευρώπη».

«Μια αμφιλεγόμενη θαλάσσια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να δώσει στην Τουρκία πρόσβαση στα υποτιθέμενα πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, γεγονός που οδήγησε πρόσφατα στην κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα», εξηγεί το επίμαχο δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαντόνα: «Ελπίζω μια μέρα ότι θα περπατήσω χωρίς πατερίτσες...»

Επιδότηση δανείου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση στεγαστικών δανείων

ΗΣΑΠ: Κανονικά τα δρομολόγια - Άτομο εισήλθε στη σήραγγα στο Μοναστηράκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης