Κορωνοϊός - Αργεντινή: Νέα θλιβερά ρεκόρ σε νεκρούς και κρούσματα

Κορωνοϊός - Αργεντινή: Νέα θλιβερά ρεκόρ σε νεκρούς και κρούσματα

Το 90% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού της Αργεντινής συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, και την περιφέρειά του

covid_argentina
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέγραψε νέα θλιβερά ρεκόρ, 153 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.377 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνολικά, η χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί πλέον 3.441 νεκρούς ενώ καταμετρά 185.360 κρούσματα μόλυνσης. Οι 80.596 από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν έχει κριθεί ότι αποθεραπεύτηκαν.

Τον Ιούλιο σημειώθηκε τρομακτική αύξηση των αριθμών αυτών: την 30ή Ιουνίου, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αργεντινή ανερχόταν σε 1.307 θανάτους επί συνόλου 64.517 μολύνσεων.

Μολονότι το 90% των νέων κρουσμάτων συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, και την περιφέρειά του, οι αρχές έχουν θορυβηθεί διότι εμφανίζονται νέες εστίες στις περισσότερες επαρχίες της χώρας των 44 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι παρακολουθεί «με μεγάλη ανησυχία» την εξέλιξη της επιδημιολογικής προσπάθειας, αφού «κάναμε μεγάλη προσπάθεια, τα είχαμε πάει καλά, με την έννοια ότι δεν θρηνούμε πιο πολλά θύματα, αλλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο αυστηροί, διότι κάτι δεν λειτουργεί, ας είμαστε ειλικρινείς», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Radio Con Vos.

Εκτίμησε πως το γεγονός ότι η καμπύλη της επιδημίας ανεβαίνει συνδέεται με το ότι «κόσμος βγαίνει στον δρόμο, συναντιέται, πάει για καφέ, μοιράζεται ένα μπάρμπεκιου».

«Έχουμε πρόβλημα», συνέχισε ο αρχηγός του κράτους. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν. Πρέπει να σκεφτούμε», πρόσθεσε, καθώς στη θεωρία το lockdown στο Μπουένος Άιρες θα τερματιστεί την Κυριακή.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος Φερνάντες δεν ξεκαθάρισε αν η ισχύς του περιορισμού θα παραταθεί. Η επανεπιβολή των μέτρων θα είναι δύσκολη, καθώς η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται ήδη σε δεινή θέση, σε ύφεση εδώ και δύο χρόνια, το δημόσιο να έχει κηρυχθεί από οίκους αξιολόγησης σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Φερνάντες να διεξάγει δύσκολες διαπραγματεύσεις με ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του τις δέκα τελευταίες μέρες χαλάρωσαν κάπως τα μέτρα που επιβλήθηκαν την 20ή Μαρτίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Κρυφτό με την αστυνομία και τον κορωνοϊό παίζουν οι μαγαζάτορες - Το γλέντι (και ο συνωστισμός) δεν σταματά

Το Μάτι επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Τραγωδία στη Βαρυμπόμπη: Τρεις νεκροί σε φρεάτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης