Ηχηρό μήνυμα Ιταλίας για την Ανατολική Μεσόγειο: Θα καταγραφεί κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ηχηρό μήνυμα Ιταλίας για την Ανατολική Μεσόγειο: Θα καταγραφεί κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Συναντήθηκαν ο Ιταλός υπουργός Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ - Ο Λορέντσο Γκουερίνι εστίασε στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη 

USS_Ronald_Reagan_aircraft_carrier-1024x683
Επίσκεψη- αστραπή στην Άγκυρα πραγματοποίησε, την Τρίτη, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη εφαρμογής της ειρήνης στη Λιβύη και τήρησης των κανόνων διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλούσι Ακάρ, ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την λιβυκή κρίση», διότι «δεν υπάρχει λύση η οποία να προβλέπει την διχοτόμηση της Λιβύης».

Η Ιταλία παραμένει της άποψης ότι είναι απόλυτα αναγκαία η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός διαρκείας, η οποία να δώσει νέα ώθηση στoν ενδολιβυκό διάλογο, όπως είχε προβλεφθεί από την Σύνοδο του Βερολίνου, τον περασμένο Ιανουάριο.
στην
Σε ότι αφορά την αποστολή «Ειρήνη», για την τήρηση του εμπάργκο όπλων, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμισε ότι «είναι ισορροπημένη και τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές» και ότι «αποτελεί μιας βασικής σημασίας συμβολή της ΕΕ, με στόχο την ειρήνευση στην Λιβύη».

Σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, τέλος, ο Λορέντσο Γκουερίνι εξέφρασε την προσδοκία «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ισορροπημένη επίλυση των διαφορών που προέκυψαν». Η ιταλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της αποτελεσματικής συνεργασίας, αλλά συγχρόνως υπογραμμίζει ότι θα καταγραφεί κάθε παραβίαση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ζευγάρι Σέρβων θετικών στον ιό μεταφέρθηκαν από την Αιδηψό στο νοσοκομείο Λαμίας

Ηλιούπολη: Οι φωτογραφίες στο κινητό της 14χρονης μαθήτριας «ξεσκέπασαν» τον 44χρονο καθηγητή

Ιωάννα Μαλέσκου: Η «Μενεγάκη της Κρήτης» υπέγραψε στον ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης