Αλβανία: Μάνα και κόρη «θυσιάστηκαν» για την αιώνια ζωή

Αλβανία: Μάνα και κόρη «θυσιάστηκαν» για την αιώνια ζωή

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

ALVANIA
Τρεις γυναίκες, μάνα και δύο κόρες, που αρχικά έγινε γνωστό ότι ήταν  μαρτύρες του Ιεχωβά, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή.

Ως αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκαν σήμερα νεκρές στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Ι. και η 30χρονη κόρη της Ανίσα, ενώ η μικρότερη αδερφή της Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.

Αμετανόητη για την επιλογή αυτή, η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή».


Kunati i Zhaneta Josifit: Anisën kisha një vit pa e parë! Zhaneta më tha nuk i ka bërë ditët e zotit


Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, η 30χρονη πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν και διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», χρησιμοποιώντας διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία.

Κλείσιμο
Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, ο θάνατος από άγνωστη αιτία, του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δυο κοριτσιών και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι.

Η αστυνομία έρευνά την υπόθεση.

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Δεν είχαν σχέση μαζί μας οι τρεις γυναίκες

Οι Χριστιανοί Μάρτυρες του ιεχωβά Ελλάδας διέψευσαν ότι οι τρεις γυναίκες είχαν σχέση με τη θρησκεία του. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουθν:

Μετά λύπης μας, πληροφορούμαστε από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης τον τραγικό θάνατο της 56χρονης Ζανέτα Γιοσίφι και της 30χρονης κόρης της, Ανίσα, οι οποίες αυτοκτόνησαν στα Τίρανα. Πέρα από τη θλιβερή αυτή είδηση του να χάνονται δύο ανθρώπινες ζωές, είναι ταυτόχρονα θλιβερό το να αναπαράγεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η ψευδής και αναπόδεικτη πληροφορία ότι οι δύο αυτές γυναίκες ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι καμία από τις δύο γυναίκες που αυτοκτόνησαν δεν ανήκε στην θρησκευτική μας κοινότητα ούτε είχε ποτέ κάποια σύνδεση με αυτήν. Άλλωστε η αυτοκτονία για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται από όσα πρεσβεύει η θρησκεία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής βασίζονται στον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και πουθενά δεν προκρίνεται ως επιλογή η αφαίρεση της ή η αυτοκτονία, ως κάτι που ευλογείται από τον Θεό. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα ζητούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του, διότι η ζωή για Εκείνον είναι ιερή!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια των αυτόχειρων γυναικών, αλλά συνάμα ξεκαθαρίζουμε ότι μια τέτοια πράξη καταδικάζεται από την Αγία Γραφή και τα πιστεύω της θρησκείας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ. - Για ποιους μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου

Θερινές εκπτώσεις 2020: Διαβάστε πότε ξεκινούν - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τουρισμός για Όλους: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων - Δείτε τις νέες ημερομηνίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης