Νέες αποκαλύψεις για τον Τραμπ: Γιατί έκανε χάρες σε Ερντογάν και Νετανιάχου ενώ «μισούσε» Μέρκελ-Μέι

Νέες αποκαλύψεις για τον Τραμπ: Γιατί έκανε χάρες σε Ερντογάν και Νετανιάχου ενώ «μισούσε» Μέρκελ-Μέι

Αποκαλούσε losers την Άνγκελα Μέρκελ και την Τερέζα Μέι - Το παράδειγμα της υπόθεσης Σκρίπαλ

trump-erdogan
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι σε ηγέτες άλλων κρατών μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN.

Πρώην αξιωματούχοι και διπλωμάτες που επικαλείται ο Guardian προσθέτουν στην εικόνα που έχει σχηματιστεί μαρτυρίες ότι ο Τραμπ αποκαλούσε losers την Άνγκελα Μέρκελ και την Τερέζα Μέι ενώ αντίθετα είχε αδυναμία σε μονάρχες και δικτάτορες.

Όπως λένε οι πηγές στη βρετανική εφημερίδα «η στάση του Τραμπ εξηγείται από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα ήθελε ιδεατά να κυβερνά».

Η στάση του Τραμπ απέναντι στη Μέι άλλαξε, σύμφωνα με τον Guardian, μετά την απόφασή της να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το 2017 στις οποίες έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή.

Κατά την ίδια πηγή ο Τραμπ είπε στους συνεργάτες ότι η Μέρκελ ήταν η ισχυρότερη ηγέτης στην Ευρώπη μέχρι τη στιγμή που επέτρεψε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην Γερμανία.

«Άκουσα με τα αυτιά μου τον Τραμπ να λέει και για τις δύο πολιτικούς ότι είναι "losers"» λέει Ευρωπαίος πρώην διπλωμάτης.

Κλείσιμο
«Με την Μέι η σχέση του ήταν κανονική μέχρι που τα έκανε θάλασσα στις εκλογές του 2017 - από εκεί και πέρα την αντιμετώπιζε σαν μελλοθάνατo» προσθέτει Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Τραμπ «μπορεί να γίνει αγενής όποτε πιστεύει ότι μπορεί να περάσει αυτό το στυλ χωρίς να έχει συνέπειες. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο συνομιλητής του θέλει κάτι, τότε υπάρχει ζήτημα. Ο Μακρόν πάντα ζητούσε κάτι».

Ένα από τα παραδείγματα αυτής της κατηγορίας σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ήταν η υπόθεση Σκρίπαλ, του Ρώσου πρώην μυστικού πράκτορα ο οποίος έπεσε θύμα δηλητηρίασης μαζί με την κόρη του το 2018 στην Αγγλία. «Ο Τραμπ ήταν πολύ θυμωμένος με την υπόθεση αυτή. Έλεγε "γιατί όλοι θέλουν απο εμένα να κάνω κάτι; Γιατί δεν κάνουν οι άλλοι τίποτα;"».

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι στον αντίποδα της συμπεριφοράς του απέναντι σε Μέρκελ, Μακρόν και Μέι ήταν η στάση του απέναντι στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «γιατί πίστευε ότι το κύρος του ενισχυόταν αν φαινόταν να τα πηγαίνει καλά μαζί τους».

«Δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους γοητεία που του ασκούν η Ρωσία και ο Πούτιν από μόνοι τους. Εϊναι η εικόνα του προσώπου και τι αντιπροσωπεύει» έχει δηλώσει πρώην συνεργάτης του Τραμπ. «Θέλει να εμφανίζεται σαν κάποιος που μπορεί να περάσει πάντα το δικό του. Και θέλει πάντα να τον βλέπουν στη συντροφιά ανθρώπων με απόλυτες εξουσίες και μαγκιά».

Μοναδική εξαίρεση ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος αν και συχνά ζητούσε στήριξη εντούτοις η στάση του αυτή δεν προκαλούσε την οργή του Τραμπ.

«Όλα οφείλονται στο στυλ του "Μπίμπι" (σ.σ. το παρατσούκλι του Νετανιάχου). Αυτός και ο Ερντογάν έχουν τον τρόπο τους να ζητούν πράγματα και τον κάνουν να μοιάζει παντοδύναμος "γιατί μόνο εσύ ο μεγάλος ηγέτης μπορεί να το κάνεις"» καταλήγει ο ίδιος αξιωματούχος.

Δείτε βίντεο: Τραμπ: Γιατί έκανε χάρες σε Ερντογάν και Νετανιάχου ενώ «μισούσε» Μέρκελ-Μέι
Τραμπ: Γιατί έκανε χάρες σε Ερντογάν και Νετανιάχου ενώ «μισούσε» Μέρκελ-Μέι



Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Σοφία: Μόλις 17' κράτησε η συνεδρίαση του τουρκικού δικαστηρίου - Το «μπαλάκι» στον Ερντογάν

Ροζάκης: Διορίστηκε με απόφαση Κοτζιά - Εκτός ΥΠΕΞ πλέον, ποιοι άλλοι ήταν μέλη της επιτροπής

Για διακοπές στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης