Τσαβούσογλου κατά Μακρόν για τη Λιβύη: «Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία»

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν για τη Λιβύη: «Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία»

Συνεχίζεται η κόντρα Άγκυρας – Παρισιού για τη Λιβύη - Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τον Μακρόν ότι βρίσκεται στη βορειοαφρικανική χώρα επιδιώκοντας τα συμφέροντά της με καταστροφική νοοτροπία

cavusoglou
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τουρκίας – Γαλλίας για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη εκδηλώθηκε την Τρίτη, μετά και την επίθεση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Άγκυρα κατηγόρησε ανοιχτά το Παρίσι ότι υιοθετεί μια «καταστροφική» προσέγγιση στη Λιβύη. «Η Γαλλία, την οποία διοικεί ο Μακρόν ή μάλλον την οποία δεν καταφέρνει αυτή τη στιγμή να διοικήσει, δεν βρίσκεται (στη Λιβύη) παρά μόνο για να επιδιώξει τα συμφέροντά της με καταστροφική νοοτροπία», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Η τοποθέτηση Τσαβούσογλου ήρθε μετά τις επικρίσεις του Εμανουέλ Μακρόν, που καταλόγισε στην Άγκυρα «ιστορική και εγκληματική ευθύνη» για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη.

«Είναι πραξικοπηματίας - Η Γαλλία ενισχύει την παρουσία της Ρωσίας»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο πειρατής της Γαλλίας υποστηρίζει έναν πραξικοπηματία. Η Γαλλία είναι ειλικρινής; Όχι. Λέει ότι δεν δίνει όπλα στον Χαφτάρ. Τα λεφτά τα δίνει το Αμπού Ντάμπι, τα όπλα η Γαλλία. Το ΝΑΤΟ βλέπει τη Ρωσία ως απειλή. Αλλά η Γαλλία προσπαθεί να αυξήσει τον πληθυσμό εκεί της Ρωσίας. Ο Μακρόν κυβερνάει ή μάλλον δεν κυβερνάει τη Γαλλία με μία καταστροφική αντίληψη, για τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του φιλοδοξίες. Βασικά αυτός που πρέπει να κατηγορείται είναι η Γαλλία και ο Μακρόν. Ελπίζω να πάρει το μάθημα ότι το να επιτίθεσαι κατά της Τουρκίας κατά αυτόν τον τρόπο για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης δεν έχει κανένα όφελος».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ξανά εργαζομένους και επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης