Κορωνοϊός: Επιπλέον 10 εκατ. δολάρια από το Κατάρ στη μάχη κατά του ιού

Κορωνοϊός: Επιπλέον 10 εκατ. δολάρια από το Κατάρ στη μάχη κατά του ιού

To Κατάρ έχει παράσχει ιατρικό εξοπλισμό σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ προσέφερε και 140 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού

coronavirus_qatar
Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά και οι χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για το εμβόλιο ενάντια στον covid-19 το κράτος του Κατάρ δίνει ακόμη δέκα εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την εξεύρεση του εμβολίου. Πριν από λίγα 24ωρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κατάρ και υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επιπλέον δέκα εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα δοθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την καταπολέμηση του covid-19.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλράχμαν Αλ Θάνι ύστερα από εντολή του Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ανακοίνωσε το σημαντικό αυτό ποσό έτσι ώστε να διατεθούν για τον εξοπλισμό αλλά και για τις δοκιμές εμβολίων για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Ο σεϊχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού covid-19 έχει φτάσει στα όριά τους τα Εθνικά Συστήματα Υγείας πολλών χωρών, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Επίσης τόνισε την αγαστή συνεργασία όλων των χωρών στην εξεύρεση του εμβολίου.

Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο Εμίρης του Κατάρ σε διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζονσον είχε αναφέρει: “Ορισμένες χώρες έχουν επιλέξει συμβιβαστικές λύσεις συνδυάζοντας τη συνέχιση της συνύπαρξης με την πανδημία και την παράλληλη καταπολέμηση της”. Και συνέχισε λέγοντας: “Αυτή η κρίση έδειξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πλην της διεθνούς συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών που απαιτούνται για την εξάλειψη του covid-19 με κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο και θεραπείες τα οποία θα μας προετοιμάσουν για την αντιμετώπιση και νέων επιδημιών στο μέλλον. Το Κατάρ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων αυτής της κρίσης ενώ έχει λάβει και όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών του Κατάρ”.

Ο Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι αποκάλυψε ότι το Κατάρ έχει παράσχει ιατρικό εξοπλισμό σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ προσέφερε και 140 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Ζάκυνθο – Πρόκειται για Έλληνα που ήρθε από Γερμανία

Μετά την Ξάνθη «καμπανάκι» για τον κορωνοϊό και στην Καστοριά

Τουλάχιστον 42.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης