Οι Τούρκοι επιστρατεύουν τώρα και τους Μογγόλους - Δείτε βίντεο

Οι Τούρκοι επιστρατεύουν τώρα και τους Μογγόλους - Δείτε βίντεο

Εορταστικό βίντεο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας αποδίδει την ίδρυση του τουρκικού στρατού ξηράς στον Μογγόλο βασιλιά Μετέ Χαν

TURKISH_ARMY_1
Με εικόνες από τις επιδρομές των Μογγόλων στις ασιατικές στέπες γιορτάζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας τα 2.229 χρόνια από την ίδρυση του στρατού ξηράς της γείτονα χώρας.

Είναι σαφές ότι ο νέο-οθωμανισμός της Τουρκίας δεν εξαντλείται στη «Γαλάζια Πατρίδα» με τις παράονομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκολιβυκό σύμφωνο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ταυτόχρονα σε 3 χώρες της περιοχής. Η πολιτική και στρατιωτική ελίτ της χώρας φαντασιώνεται μια σύγχρονη αυτοκρατορία, που επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα ιστορικά όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Από αυτό το πλαίσιο εθνικιστικής παράκρουσης δεν θα μπορούσε να αποκλίνει το εορταστικό βίντεο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποδίδοντας την ίδρυση του τουρκικού στρατού ξηράς στον Μογγόλο βασιλιά Μετέ Χαν, που ανέβηκε στο θρόνο το 209 π.Χ αφού σκότωσε τον πατέρα του. Ο Μετέ Χαν οργάνωσε στρατό 10.000 ιππέων με ατσάλινη πειθαρχία χωρίζοντας τον σε μονάδες χιλιάδων, εκατοντάδων και δεκάδων με διασυνδεδεμένη αλυσίδα διοίκησης.

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 2229’uncu kuruluş yıl dönümü kutlu olsun

Με τις επιδρομές του και τις σφαγές του ο Μετέ Χαν κατόρθωσε να επεκτείνει το βασίλειο του από τη Μαντζουρία μέχρι τη Λίμνη Αράλ, από τη δυτική Σιμπέρα μέχρι την έρημο Γκόμπι υποτάσσοντας τα έθνη, που βρέθηκαν στο πέρασμα του. Δημιούργησε στρατιωτικού τύπου κοινωνία με κεντρικό προσανατολισμό την εκπαίδευση με άλογα και όπλα στις στέπες για νέες κατακτήσεις.

Κλείσιμο
Στο βίντεο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού οι ορδές των Μογγόλων πολεμιστών προελαύνουν κραδαίνοντας τα σπαθιά τους. Ακολουθούν εικόνες από την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης και από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στο σύγχρονο πεδίο μάχης με άρματα, ελικόπτερα, βολές πυροβολικού και ειδικές δυνάμεις.

Με αφορμή την 2229η επέτειο ίδρυσης του τουρκικού Στρατού Ξηράς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της χώρας αναφέρει ότι «ο Στρατός Ξηράς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ένδοξης ιστορίας μας, αρχιτέκτονας των ιερών θριάμβων μας, πάντοτε έτοιμος στο καθήκον και στην εντολή του έθνους μας».
TURKISH_ARMY_2
TURKISH_ARMY_3
TURKISH_ARMY_4

Ειδήσεις σήμερα

Άρση μέτρων: Αλλάζει ο αριθμός επιβατών για ΙΧ, ταξί και βαν - Τι ισχύει για μάσκες και πρόστιμα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις- Τι προβλέπει

Προκαλεί ξανά ο Τραμπ: Πόσταρε βίντεο με ζευγάρι λευκών να απειλεί με όπλα διαδηλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης