Η Πατρίτσια Φαλτσινέλι νέα πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα

Η Πατρίτσια Φαλτσινέλι νέα πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα

Αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος πρέσβη Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας

patricia
Εν μέσω ενός καυτού διπλωματικού θέρους πραγματοποιήθηκε η διαδοχή στην Ιταλική πρεσβεία της Ελλάδας. Η Πατρίτσια Φαλτσινέλι αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος πρέσβη Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας, ο οποίος επέστρεψε στη Ρώμη μετά τη λήξη της θητείας του. Η άφιξή της σχεδόν συνέπεσε με την επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο στην Αθήνα και μία σημαντική εξέλιξη για τις δύο χώρες: την υπογραφή συμφωνίας για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στην οποία ήταν παρούσα. Εκκρεμεί η συνάντησή της με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίδοση των διαπιστευτηρίων της. Ήδη, όμως, στο πρώτο μήνυμά που δημοσιεύεται μέσω των σόσιαλ μίντια τόσο του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, όσο και της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, η πρέσβειρα απευθύνει το καλωσόρισμά της: «Στο πνεύμα της πραγματικής αδελφοσύνης και των υπερχιλιετών δεσμών φιλίας των χωρών και των λαών μας θα εργαστώ δίπλα στους φίλους Έλληνες για την ανάκαμψη από την έκτακτη ανάγκη και την περαιτέρω ενίσχυση της μεσογειακής προοπτικής στην Ευρώπη».

Η Αθήνα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πόστο για μία σχετικά έμπειρη διπλωμάτη. Ανέλαβε επικεφαλής του Εμπορικού Γραφείου και υπεύθυνη του προξενικού τμήματος της πρεσβείας της Ιταλίας στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη. Στη συνέχεια, μετατέθηκε στην Βιέννη, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ιταλίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Αμέσως μετά, τοποθετήθηκε επικεφαλής του Εμπορικού και Οικονομικού Γραφείου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Άγκυρα. Το 2012, επέστρεψε στη Ρώμη και ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων Προσωπικού, στη Γενική Διεύθυνση Καινοτομίας και Πόρων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, το 2015, ανέλαβε την Γενική Υποδιεύθυνση Καινοτομίας και Πόρων και Διευθύντρια επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων. Το 2012 της απονεμήθηκε το διάσημο του Ιππότη του Τάγματος Τιμής της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Εκτός από το βιογραφικό της, η κυρία Φατσινέλι ξεχωρίζει και για την εντυπωσιακή εμφάνισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπό διαπίστευση Πρέσβειρα προσαρμόζεται στο νέο της σπίτι: το ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο οικοδομήθηκε το 1870, από τον γνωστό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ. Μέχρι στιγμής, προλόγισε ένα διαδικτυακό φεστιβάλ μουσικής Τζαζ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το χαρακτήρισε «καινοτόμο πολιτιστικό θεσμό». Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές της ιταλικής κρατικής σχολής Αθηνών, φορώντας ένα κατακόκκινο καλοκαιρινό φόρεμα, επιστρατεύοντας όλη την ιταλική φινέτσα της.

Εν αναμονή της θητείας της στην Ελλάδα, η κυρία Φατσινέλι παρακολουθούσε την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ ευχαρίστησε την χώρα για την έμπρακτη στήριξή της στην περιπέτεια της Ιταλίας με την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι η Ιταλία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ανοίξει άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο «ψευτογιατρός» έδινε καρότα, γαϊδουράγκαθα και κατσικίσιο γάλα για τον καρκίνο

Φωτιά στο Μάτι: Οι έφοδοι και τα στοιχεία που «δείχνουν» κακούργημα για τους 102 νεκρούς

Εκκενώθηκε κτίριο στα Εξάρχεια - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης