Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ: «Τρομοκρατικό το χτύπημα» του 25χρονου Λίβυου

Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ: «Τρομοκρατικό το χτύπημα» του 25χρονου Λίβυου

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ο 25χρονος ονομάζεται Καΐρι Σανταλάχ  - Γείτονές του λένε ότι είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί - Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση του Σαββάτου

reading_police
Σαν «περιστατικό τρομοκρατίας» χαρακτήρισε πριν από λίγα λεπτά η αντιτρομοκρατική αστυνομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ένας Λίβυος στο πάρκο Φόρμπερι Γκάρντενς της πόλης στη νότια Βρετανία, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τρεις, ενώ συνελήφθη ο 25χρονος Λίβυος, που φέρεται να είναι ο δράστης.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα όπως η Telegraph και ο Independent ο 25χρονος ονομάζεται Καΐρι Σαανταλάχ, είχε φτάσει στη Βρετανία πριν από χρόνια λόγω του εμφυλίου στη Λιβύη και έχει αιτηθεί ασύλου.



Πληροφορίες που επικαλείται το Press Association οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχε και ψυχολογικά προβλήματα.

Κλείσιμο
Γείτονες του 25χρονου που επικαλείται ο Independent αναφέρουν ότι ο Σαανταλάχ, ο οποίος έμενε σε μικρή απόσταση από το πάρκο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί.



Νωρίτερα, πάντως, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, είχε εκφράσει αντίθετη άποψη, λέγοντας πως το περιστατικό δεν αντιμετωπιζόταν ως «τρομοκρατικό».

«Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται ως ένα περιστατικό τρομοκρατίας, αλλά φυσικά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του BBC, δεδομένα που διαφοροποιήθηκαν, τελικά, μερικές ώρες αργότερα.

Τι συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου

Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ στη νότια Βρετανία.

Σύμφωνα με την Daily Mail τον 25χρονο συνέλαβε ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ο οποίος τον ακινητοποίησε κάνοντας του «τάκλιν» όπως αυτά που κάνουν οι παίχτες του ράγκμπι.

Η αστυνομία για την ώρα δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό «ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ιαν Χάντερ.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο στο Ρέντινγκ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».

Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.

«Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε tweet του.



Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε έντονα ανήσυχη στο άκουσμα της είδησης για το συμβάν.

Η επίθεση συνέβη στην περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διαδήλωση. Υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο πριν από τη σύλληψη της 33χρονης

Πανελλαδικές: Πώς προβλέπεται να κινηθούν οι βάσεις - Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν και σε ποιες υποχωρούν

Σόδομα και γόμορα στο Κατάρ: Ο αδερφός του εμίρη κατηγορείται για πράξεις με εκδιδόμενους άντρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης