Συναγερμός στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό πάνω από 1.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων

Συναγερμός στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό πάνω από 1.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων

Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας χιλιάδες άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή

germania_kornoios
Έντονη ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ο εντοπισμός χιλιάδων νέων κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

Χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας με τις αρχές να καταγράφουν πάνω από 1.029 κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ , οι τοπικές αρχές ζήτησαν από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τα άτομα που μολύνθηκαν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Ρέντα- Βίντενμπρουκ έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία Tönnies και η παραγωγή έχει σταματήσει . Επιπλέον, έκλεισαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακούς σταθμούς για δύο εβδομάδες, όπως γράφει το περιοδικό Focus.

«Η εμπιστοσύνη που έχουμε για το εργοστάσιο ''Tönnies' 'πλέον είναι μηδενική. Πρέπει να το πω τόσο ξεκάθαρα», δήλωσε σήμερα ο Τόμας Κούλμπους, επικεφαλής της ομάδας κρίσης.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν με τις αρχές να καταγράφουν ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Κλείσιμο
Oι ειδικοί εντόπισαν έξι συγκροτήματα κατοικιών στα οποία υπήρχαν 57 άτομα θετικά στον ιό. Μετά από την ιχνηλάτηση των επαφών , αποφασίστηκε ότι 369 νοικοκυριά τίθενται σε αποκλεισμό. Σε ορισμένα κατοικούν μέχρι και δέκα άτομα.

«Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι εμπλέκονται ολόκληρα συγκροτήματα διαμερισμάτων και πως έπρεπε να τα βάλουμε σε καραντίνα. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί δεν είναι καλές , με οκτώ άτομα σε ένα δυάρι διαμέρισμα να μείνουν σε απόσταση μεταξύ τους ή να μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο δήμαρχος του Νόικελν, Μάρτιν Χίκελ.

«Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση, αλλά δεν έχουμε περιθώριο να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα και να εφησυχάζουμε, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για δεύτερο κύμα. Ο κορωνοϊός δεν εξαλείφθηκε. Η μετάδοση συνεχίζεται, η εξάπλωση συνεχίζεται», τόνισε από την πλευρά του ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αντουάν Φλαχόλ.

Ειδήσεις σήμερα

Κανονικό παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Έστηναν δουλειές και παρακολουθήσεις

Ο Τσαβούσογλου επιμένει: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Κανονικό παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Έστηναν δουλειές και παρακολουθήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης