Κορωνοϊός - Χιλή: 81 νεκροί σε ένα 24ωρο, οι 73 στην πρωτεύουσα Σαντιάγο

Κορωνοϊός - Χιλή: 81 νεκροί σε ένα 24ωρο, οι 73 στην πρωτεύουσα Σαντιάγο

Στους 1.356 οι νεκροί συνολικά - Πάνω από 118.000 τα κρούσματα

covid_chi
Το εθνικό σύστημα υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως κατέγραψε 81 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ανάμεσά τους 73 στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και τη μητροπολιτική περιοχή της — αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ — και 4.664 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 1.356 νεκρούς επί συνόλου 118.292 μολύνσεων.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε πως παρατείνεται η ισχύς των μέτρων περιορισμού στην πρωτεύουσα για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα.

Η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ορισμένες περιοχές καταγράφουν αριθμούς κρουσμάτων-ρεκόρ, ανάμεσά τους η Αντοφαγκάστα (βόρεια), που επιβεβαίωσε 146, και το Βαλπαραΐσο (κεντρικά), που εντόπισε 248. Σε καμία από τις δύο πόλεις δεν έχει επιβληθεί lockdown, αντίθετα με την περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς από την πλευρά του τόνισε ότι χαράσσεται νέα στρατηγική για τον εντοπισμό των επαφών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, ώστε να τίθενται σε καραντίνα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

«Πρέπει να εντοπίζουμε αμέσως όλες τις επαφές, να τις απομονώνουμε, να τις θέτουμε σε καραντίνα», επέμεινε ο Μάνιαλιτς, λέγοντας ότι στην προσπάθεια αυτή θα πάρουν μέρος στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Στη Χιλή καταγράφηκε ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αύξηση των θανάτων και των μολύνσεων με εκθετικούς ρυθμούς, τον περασμένο μήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Αργεντινή: Παρατείνονται έως τις 28 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Ξεπέρασε την Ιταλία σε νεκρούς

Κορωνοϊός - Μεξικό: Άλλοι 816 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης