Κορωνοϊός - Αργεντινή: Παρατείνονται έως τις 28 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός - Αργεντινή: Παρατείνονται έως τις 28 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα

Τα μέτρα αφορούν το Μπουένος Άιρες και αρκετά τμήματα της χώρας - Στους 608 συνολικά οι νεκροί από την πανδημία - Πάνω από 900 νέα κρούσματα

covid_argentina
Η κυβέρνηση της Αργεντινής παρέτεινε χθες Πέμπτη την ισχύ των μέτρων υποχρεωτικού περιορισμού στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και σε άλλα τμήματα της χώρας της Λατινικής Αμερικής ως την 28η Ιουνίου, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό συνεχίζουν να αυξάνονται και ξεπέρασαν τα 20.000 νωρίτερα χθες.

Η παράταση για τρεις εβδομάδες του lockdown, η ισχύς του οποίου θα εξέπνεε μεθαύριο Κυριακή 7η Ιουνίου, αφορά την πρωτεύουσα, την επαρχία Μπουένος Άιρες και ορισμένες άλλες περιοχές όπου καταγράφονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις επιβεβαιωμένων μολύνσεων, εξήγησε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Η υπόλοιπη χώρα θα περάσει σε φάση «υποχρεωτικής και προληπτικής τήρησης κοινωνικής απόστασης», είπε.

Στη νέα αυτή φάση θα επιτρέπεται η ατομική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στην πρωτεύουσα, εστία της επιδημίας στην Αργεντινή, διευκρίνισαν αξιωματούχοι.

Στην Αργεντινή ανακοινώθηκαν 929 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες χθες Πέμπτη, ένας από τους υψηλότερους αριθμούς αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 20.197 κρούσματα, κυρίως στο Μπουένος Άιρες και την ομώνυμη επαρχία.

Ο απολογισμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 608.

Μολονότι συγκριτικά «τα αποτελέσματα παραμένουν καλά, δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες.

Κλείσιμο
Στην Αργεντινή εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού από την 20ή Μαρτίου, αν και έχουν χαλαρώσει σε κάποιες περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση απαγόρευσε να εκτελούνται εμπορικές πτήσεις ως την 1η Σεπτεμβρίου — πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Ξεπέρασε την Ιταλία σε νεκρούς

Κορωνοϊός - Μεξικό: Άλλοι 816 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Κορωνοϊός - Κίνα: Πέντε κρούσματα και τρεις ασυμπτωματικοί σε 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης