Ξενοδοχείο στην Αλικαρνασσό έριξε μαρμαρόσκονη σε παραλία για να δημιουργήσει εφέ... λευκής άμμου

Ξενοδοχείο στην Αλικαρνασσό έριξε μαρμαρόσκονη σε παραλία για να δημιουργήσει εφέ... λευκής άμμου

Πρόκειται για μια πρακτική άκρως επιβλαβή για το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή - Συνολικό πρόστιμο 345 χιλιάδων λιρών στην επιχείρηση

bodrum
Μια άκρως επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον εφάρμοζε ένα ξενοδοχείο στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσει στην παραπλήσια παραλία το εφέ «λευκής αμμουδιάς». Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το 5στερο ξενοδοχείο έριξε... μαρμαρόσκονη στην παραλία, μια κίνηση που ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τις τοπικές Αρχές με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην επιχείρηση συνολικό πρόστιμο 345 χιλιάδων λιρών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η παράβαση διαπιστώθηκε μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν από κοινού η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του νομού και ο Δήμος της Αλικαρνασσού σε δύο ξενοδοχεία στις περιοχές Γιαλικαβάκ και Γκιουντογάν. Το ένα από τα δύο ξενοδοχεία επιβεβαιώθηκε ότι έριξε μαρμαρόσκονη στην αμμουδιά, θέλοντας ενδεχομένως να κάνει  μία διαφήμιση τύπου Μαλδίβων.  Πρόκειται για μια πρακτική που βλάπτει φυσικά το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή, διαταράσσοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα. Έρευνα διεξάγεται και για την άλλη επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού, Αχμέτ Αρας, δήλωσε πως «η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για την συγκεκριμένη κίνηση, εκοψε πρόστιμο 310.000 λιρών. Επίσης εμείς για παραβιάσεις πολεοδομικές επιβάλαμε πρόστιμα 35 χιλιάδων λιρών και σταματήσαμε τις εργασίες».



Ειδήσεις σήμερα:

Έμα Γουάτσον: Γιατί «έκραξαν» την ανάρτησή της για το #blackouttuesday

«Πρόβα» για τους επόμενους μήνες η διαχείριση των 12 εισαγόμενων κρουσμάτων από την Ντόχα

Επίθεση με βιτριόλι: Το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού του εγκλήματος όπως το σκιαγραφούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης