Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν στηρίζει το twitter στην κόντρα με τον Τραμπ

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν στηρίζει το twitter στην κόντρα με τον Τραμπ

Η Τσέχα αντιπρόεδρος αναφέρει ότι στηρίζει το twitter στην επισήμανση επαληθεύσιμων ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών – Η κίνηση του twitter είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ

komision_7_4
Έναν απρόσμενο σύμμαχο είχε το Twitter με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Bέρα Τζούροβα να στηρίζει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την διαδικασία επαλήθευσης των παραπλανητικών μηνυμάτων του, όπως υποστηρίζει ο ιστότοπος «Politico».

«Στηρίζω το Twitter στην προσπάθειά του να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια διαφανή, σαφή και συνεπή πολιτική μετριοπάθειας. Δεν πρόκειται για λογοκρισία. Πρόκειται για επισήμανση επαληθεύσιμων ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών που ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες στο κοινό, σύνδεση με αξιόπιστες πληροφορίες ή επισήμανση περιεχομένου που παραβιάζει τις πολιτικές τους », τόνισε η Τσέχα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε δήλωσή της στον ιστότοπο «Politico».

Αποφασισμένο το twitter να προχωρήσει στο fast checking

Το Τwitter δεν κάνει πίσω στο «fact checking» παραπλανητικών tweets από τον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών μέσω ταχυδρομείου, όπως αναφέρει ο CEO Τζακ Ντόρσεϊ εξηγώντας τους λόγους του πίσω από αυτή την κίνηση σε μια σειρά από δικά του tweets.

«Θα συνεχίσουμε να υποδεικνύουμε λανθασμένες ή υπό αμφισβήτηση πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές σε όλο τον κόσμο. Επίσης, θα συνεχίσουμε να παραδεχόμαστε και να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, εάν συμβούν».

Η εταιρεία φαίνεται να μην έχει κάποιο πρόβλημα με το ότι ο πρόεδρος ισχυρίζεται αβάσιμα πως η εκτεταμένη χρήση της επιστολικής ψήφου θα οδηγήσει σε εκλογική απάτη. Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στο πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε στα αρχικά tweets του την πρόταση αυτή:

«Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια στέλνει ψηφοδέλτια σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε οποιονδήποτε...μένοντας στην πολιτεία, ανεξαιρέτως του ποιος είσαι και πως έφτασες εκεί, θα πάρεις και από ένα».

Ειδήσεις σήμερα:

Δόγμα «νόμος και τάξη» από τον Τραμπ: Στρατός στον Λευκό Οίκο - Δείτε βίντεο

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη φωτιά στη Βούλα με μια νεκρή

Επιμένουν να προκαλούν οι Τούρκοι: Προχωράμε με τις γεωτρήσεις μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης