Γερμανία: Διαδηλώσεις αγροτών με τρακτέρ στους δρόμους

Γερμανία: Διαδηλώσεις αγροτών με τρακτέρ στους δρόμους

Διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης για θέματα αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος

trakter2
Χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη την Γερμανία, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για θέματα αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος.

Στο Βερολίνο αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ζητώντας την «άμεση παραίτηση» της υπουργού Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε. Διαδηλώνουμε «κατά της δυσφήμησής μας από τους πολιτικούς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, η ομάδα «Η γη μας συνδέει» και κατηγορούν την υπουργό ότι επιρρίπτει αποκλειστικά στους καλλιεργητές και στην χρήση των φυτοφαρμάκων την ευθύνη για την εξαφάνιση πολλών ειδών από τη φύση.

«Για τα προβλήματα της βιοποικιλότητας δεν ευθύνεται μόνο η γεωργία, αλλά ολόκληρη η κοινωνία. Εμείς οι αγρότες θέλουμε προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, προκειμένου να είναι βιώσιμες και οι επιχειρήσεις μας και η κοινωνία», τονίζουν και ζητούν διάλογο για την εφαρμογή πολιτικών φιλικότερων τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς την αγροτική οικονομία.

Λόγω της κίνησης των γεωργικών οχημάτων, σε κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου προκλήθηκαν από το πρωί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Δεν δικαιούστε να κάνετε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διακοπές για Γερμανούς: Τα πέντε ελληνικά νησιά που προτείνει για εφέτος το Focus

Δείτε βίντεο: Η προσομοίωση που θα μας πείσει να φοράμε μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης