Απεργία πείνας Αφγανών μεταναστών στην Αυστραλία

Απεργία πείνας Αφγανών μεταναστών στην Αυστραλία

Οι απεργοί πείνας είναι εκατοντάδες ενώ σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές πρόκειται για 20-30 άτομα μεταξύ των 1.100 αλλοδαπών που διαμένουν στο κέντρο κράτησης του Κέρτιν στο βορειοδυτικό τμήμα της Αυστραλίας.

Απεργία πείνας Αφγανών μεταναστών στην Αυστραλία
Δεκάδες Αφγανοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία άρχισαν την Τετάρτη  απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή κωλυσιεργία όσον αφορά την εξέταση των υποθέσεών τους, την επομένη της υπογραφής μιας συμφωνίας μεταξύ της Καμπέρα και της Καμπούλ που προβλέπει τον αναγκαστικό επαναπατρισμό τους, σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι απεργοί πείνας είναι εκατοντάδες ενώ σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές πρόκειται για 20-30 άτομα μεταξύ των 1.100 αλλοδαπών που διαμένουν στο κέντρο κράτησης του Κέρτιν στο βορειοδυτικό τμήμα της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους όσων έχουν κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου οι πελάτες τους προχώρησαν σε «ειρηνικές διαμαρτυρίες» τόσο για την καθυστέρηση εξέτασης των αιτήσεών τους όσο και τις πολλές αρνητικές αποφάσεις που εκδίδουν οι αυστραλιανές αρχές. Το διάστημα παραμονής τους στο κέντρο κράτησης κυμαίνεται από ένα έως δύο χρόνια.

Κλείσιμο
Την Τρίτη Καμπέρα και Καμπούλ υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει ότι η Αυστραλία εξουσιοδοτείται να επαναπατρίζει όσους μετανάστες ζητούν να τους χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα.

Από το 2008, περίπου 4.300 Αφγανοί έχουν φτάσει δια θαλάσσης στην Αυστραλία, μέσω Ασίας και εξ αυτών οι 2.700 βρίσκονται ακόμα στο κέντρο κράτησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης