Άρση των μέτρων - Δυτική Όχθη: Ανοίγουν χώροι λατρείας και επειχειρήσεις

Άρση των μέτρων - Δυτική Όχθη: Ανοίγουν χώροι λατρείας και επειχειρήσεις

Η επαναλειτουργία χώρων λατρείας, καταστημάτων και εργοστασίων θα συμπέσει με την τελευταία ημέρα της γιορτής του Άιντ-Ελ-Φιτρ που σημαδεύει το τέλος του Ραμαζανιού - Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πτώση κατά 50% των εμπορικών εσόδων στη Δυτική Όχθη

westbank
Τεμένη, εκκλησίες και επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ξανανοίγουν από αύριο, Τρίτη, σε μια πρώτη απόπειρα να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο και επέβαλε lockdowns μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Ο Στάγεχ είπε πως είναι καιρός «να επιστρέψουμε προσεκτικά στο φυσιολογικό», τώρα που η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί.

Η επαναλειτουργία χώρων λατρείας, καταστημάτων και εργοστασίων την Τρίτη θα συμπέσει με την τελευταία ημέρα της γιορτής του Άιντ-Ελ-Φιτρ που σημαδεύει το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού.

Ο Στάγεχ είπε πως τα υπουργεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα ξανανοίξουν την Τετάρτη και πως τα σημεία ελέγχου, τα οποία είχαν εγερθεί προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία ανάμεσα σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, θα απομακρυνθούν.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε 423 κρούσματα κορωνοϊού στη Δυτική Όχθη και δύο θανάτους.

Κλείσιμο
Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πτώση κατά 50% των εμπορικών εσόδων στη Δυτική Όχθη, πλήττοντας την ήδη αδύναμη οικονομία της περιοχής, όπου η ανεργία φθάνει το 17,6%, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία διοικεί η αντίπαλος της Παλαιστινιακής Αρχής, η ισλαμική οργάνωση Χαμάς, έχουν καταγραφεί 54 κρούσματα και ένας θάνατος από κορονοϊό.

Ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών

Τo λιμάνι του Πειραιά είναι τώρα το Νο 1 στη Μεσόγειο, γράφει η Handelsblatt

ΣτΕ: Άκυρη η μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης