Κορωνοϊός - Twitter: Το 45% των tweet για COVID-19 είναι γραμμένα από ρομπότ

covid_twitter

Το συμπέρασμα ερευνητών του Carnegie Mellon University, στις ΗΠΑ, που εξέτασαν πάνω από 200 εκατομμύρια tweet

Το 45% των μηνυμάτων που αναρτώνται και κυκλοφορούν στο Twitter και με κάποιο τρόπο σχετίζονται με τον κορωνοϊό, κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχουν συνταχθεί από ανθρώπους, αλλά από τεχνολογικά προηγμένους υπολογιστές. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Carnegie Mellon University, στις ΗΠΑ, αφού εξέτασαν πάνω από 200 εκατομμύρια tweet με κοινό σημείο αναφοράς τον ιό COVID-19.

Το κριτήριο των ερευνητών ήταν κατά βάσιν η συμπεριφορά των λογαριασμών που αναρτούσαν τακτικά μηνύματα για την πανδημία.

Και η οποία δεν προσιδίαζε σε ανθρώπινο αλλά σε ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Βεβαίως, πίσω από τους υπολογιστές, τον προγραμματισμό του ώστε να λειτουργούν σαν «ρομπότ» κ.λπ. υπάρχουν άνθρωποι.

Οι οποίοι χρησιμοποιούν μηχανήματα ως εργαλεία παραγωγής και διασποράς fake news.

Κατά την εν λόγω έρευνα παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως για παράδειγμα ο καταιγιστικός ρυθμός αναρτήσεων ή η σχεδόν ταυτόχρονη δημοσίευση tweet για το ίδιο θέμα και από τον ίδιο λογαριασμό αλλά από διαφορετικές χώρες. Εφόσον η διακτίνιση δεν έχει εφευρεθεί ακόμη και ο άνθρωπος προς το παρόν αδυνατεί να τηλε-μεταφερθεί ανάμεσα σε γεωγραφικά σημεία που μεταξύ τους απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι το Twitter κατοικείται (και) από ρομπότ.

Ως επί το πλείστον, τα αυτοματοποιημένα μηνύματα αφορούσαν σε θεωρίες συνωμοσίας, φερ' ειπείν ότι για την επιδημία ευθύνεται το δίκτυο 5G, ή ότι στα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται ανδρείκελα, ο κορωνοϊός δεν υφίσταται πραγματικά κ.λπ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Λευθέρης

Καλύτερο όλων των συστημάτων επικοινωνίας είναι το Disqus..Ταυτοποίηση χρήστη , μόνιμο όνομα χρήστη αλλά κυρίως + ή - σε κάθε σχόλιο-αποδοχή ή απόρριψη . -

Ο μόνος τρόπος

Είναι τα Social Media και όλα online--όπως και σχόλια σε εφημερίδες, κτλ--να είναι όλα από ταυτοποιημένους χρήστες!! ΜΟΝΟ έτσι!!!

*

Συνήθως, μετά από τέτοιες δημοσιεύσεις, αρχίζουν οι αντιδράσεις (τα γνωστά "συνωμοσιολογικά") και μια αναπαραγωγή όλων αυτών, που αυξάνονται...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης