Κορωνοϊός - Τσεχία: Έκρηξη κρουσμάτων - 53 από αυτά σε ανθρακωρυχείο

Κορωνοϊός - Τσεχία: Έκρηξη κρουσμάτων - 53 από αυτά σε ανθρακωρυχείο

Η Τσεχία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, 111, σε ένα σύνολο 8.594 μέχρι σήμερα, Τρίτη

koronoios_usa_bike_ap_0
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη δύο θανάτους, ανεβάζοντας τον απολογισμό από τον ιό στους 299 στην Τσεχία .

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει σε μια εστία που ανέφερε η κρατικής ιδιοκτησίας εταιρία εξόρυξης άνθρακα OKD στο ορυχείο της στο Ντάρκοφ, κοντά στην ανατολική πόλη Καρβίνα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με την τσεχική ραδιοφωνία.

Η τσεχική ραδιοφωνία ανέφερε πως είχαν επιβεβαιωθεί 53 κρούσματα μεταξύ 860 ανθρακωρύχων που υποβλήθηκαν σε τεστ μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Αξιωματούχοι της OKD και του εθνικού συστήματος υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Η Τσεχία έκλεισε σχολεία, καταστήματα και σύνορα λίγο μετά την έναρξη της επιδημίας τον Μάρτιο και έχει δει μια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που αναρρώνουν.

Η κυβέρνηση ανυπομονούσε για την επανεκκίνηση της οικονομίας τις τελευταίες εβδομάδες, ανοίγοντας τα περισσότερα καταστήματα, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τις υπαίθριες παμπ και εξωτερικούς χώρους εστίασης και αίροντας ορισμένους περιορισμούς στα διασυνοριακά ταξίδια.

Κλείσιμο
Τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει από την ερχόμενη Δευτέρα τη λειτουργία εστιατορίων για παροχή γευμάτων σε εσωτερικό χώρο, να ανοίξει τα ξενοδοχεία, να χαλαρώσει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και να επιτρέψει στα μικρότερα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να χαλαρώσει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις προς και από χώρες που θεωρείται πως είναι ασφαλείς από τους κινδύνους που οφείλονται στον κορονοϊό από τις 8 Ιουνίου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πλεξιγκλάς στα γυμναστήρια - Θα ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ;

Οι Ευρωπαίοι έφηβοι έχουν στρες, καπνίζουν και «σερφάρουν», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης