Κορωνοϊός - Ρωσία: Τη γέννηση ενός μολυσμένου μωρού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές

Κορωνοϊός - Ρωσία: Τη γέννηση ενός μολυσμένου μωρού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές

Το μωράκι γεννήθηκε στη Βόρεια Οσετία, από μητέρα που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό πριν τον τοκετό - Η υγεία του παιδιού και της μαμάς κρίνεται «ικανοποιητική» και έχουν επιστρέψει σπίτι τους

newborn
Ένα μωρό γεννήθηκε μολυσμένο από τον νέο κορωνοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί και η μητέρα του στη Βόρεια Οσετία, στον ρωσικό Καύκασο, έγινε σήμερα γνωστό από τις υγειονομικές αρχές. «Μια έγκυος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, το μωρό της γεννήθηκε μολυσμένο», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του περιφερειακού υπουργείου Υγείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Βρίσκονται στο σπίτι, η κατάσταση της υγείας τους είναι ικανοποιητική» επισήμανε.

Ένα βρέφος που είχε μολυνθεί από την Covid-19 είχε ήδη γεννηθεί στα μέσα Απριλίου στο Περού, με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να υποστηρίζουν την εποχή εκείνη ότι επρόκειτο για «το δεύτερο κρούσμα» αυτού του είδους παγκοσμίως.

Στη Βόρεια Οσετία, το μωράκι με τον νέο κορωνοϊό γεννήθηκε στο κεντρικό νοσοκομείο του Μπεσλάν, όπου 17 από τις 35 έγκυες που νοσηλεύονταν εν αναμονή να γεννήσουν είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μαιευτηρίου Χασάν Ταγκάγιεφ, που μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Ρωσία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, σε αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με συνολικά 281.752 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.631 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Παπαθανάσης: Έτσι θα λειτουργήσουν εμπορικά κέντρα και εστίαση

Συνελήφθη Αλβανός για ληστεία κοσμημάτων αξίας 1 εκατ. ευρώ στην Αρχαία Ολυμπία


Δεν θα γίνει ανασχηματισμός, επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης