Κορωνοϊός: 62 εκατ. Αμερικανοί λένε «όχι» στο εμβόλιο

Κορωνοϊός: 62 εκατ. Αμερικανοί λένε «όχι» στο εμβόλιο

Η διάδοση της καχυποψίας απέναντι στον εμβολιασμό γενικώς, ίσως δεν είναι άσχετη με την αλλοπρόσαλλη στάση του Ντόναλντ Τραμπ και την επιπολαιότητα που επιδεικνύει προτείνοντας, εντελώς αυθαίρετα, διάφορες θεραπείες ως πανάκεια

vaccinecovid19
Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες δείχνει ότι το 19% των Αμερικανών δεν θα δεχόταν να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού -όταν και εάν υπάρξει το σχετικό εμβόλιο. Με αναγωγή στον πραγματικό πληθυσμό, το 19% μεταφράζεται σε 62 εκατομμύρια άτομα.

Την εν λόγω έρευνα διεξήγαγαν από κοινού ο φορέας YouGov με το Yahoo News. Διαπιστώθηκε ότι μόνο το 55% των Αμερικανών απάντησαν απερίφραστα και άνευ επιφυλάξεων «ναι» στο εμβόλιο για τον Covid-19. Από το υπόλοιπο 45%, το 26% ήταν οι αναποφάσιστοι και το 19% όσοι απορρίπτουν συλλήβδην το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν.

Όπως υπενθυμίζει το Yahoo News, τον Ιανουάριο του 2020, προ του ξεσπάσματος της πανδημίας, σε μια σφυγμομέτρηση των απόψεων του κοινού για ένα παρόμοιο θέμα, το 84% των Αμερικανών είχε εκφραστεί θετικά υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών.

Η διάδοση της καχυποψίας απέναντι στον εμβολιασμό γενικώς, ίσως δεν είναι άσχετη με την αλλοπρόσαλλη στάση του Ντόναλντ Τραμπ και την επιπολαιότητα που επιδεικνύει προτείνοντας, εντελώς αυθαίρετα, διάφορες θεραπείες ως πανάκεια. Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συστήνει ενέσεις με απολυμαντικό, μία από τις έμμεσες παρενέργειες είναι ότι οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην επιστήμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης