Έρευνα-σοκ: Οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου

Έρευνα-σοκ: Οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου

Οι γυναίκες που είχαν πάνω από 10 παρτενέρ στη ζωή τους, παρουσίασαν αύξηση κατά 91% - Το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ήταν 69%

sex_reacerch
Demolition man... Ο Σιλβέστερ Σταλόνε έχει μπει στον... πάγο και επανέρχεται μετά από αρκετές δεκαετίες, όταν η κοινωνία έχει αλλάξει σε τεράστιο βαθμό. Κάποια στιγμή αναπτύσσει ερωτική διάθεση με την όμορφη αστυνομικό-συνάδελφό του, την οποία υποδύεται η Σάντρα Μπούλοκ. Η χαρά του Σταλόνε δεν διαρκεί πολύ, καθώς την εποχή που επανήλθε από την «παγωμένη φυλακή» που τον είχε καταδικάσει ο δικαστής του παρελθόντος, η ερωτική πράξη δεν περιλαμβάνει... σωματική επαφή, αλλά κάτι μάσκες εικονικής πραγματικότητας!

Η τάση του σύγχρονου ανθρώπου να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη σωματική σεξουαλική επαφή φαίνεται πως θα ενταθεί στις επόμενες γενιές, καθώς πολλαπλασιάζονται οι έρευνες που «ενοχοποιούν» το σωματικό σεξ για την εκδήλωση μίας ολόκληρης λίστας από ασθένειες. Το σενάριο της προ 20ετίας μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας, το οποίο προέβλεπε την παύση της σωματικής επαφής στο σεξ και τη γέννηση παιδιών μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας, δείχνει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην εφαρμογή του.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ήταν η αρχή. Ακολούθησε το ξέσπασμα του φονικού ιού HIV, γνωστού σε όλους μας ως Έιτζ. Πρόσφατα ακολούθησε έρευνα, που υποστήριζε ότι το στοματικό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες για εκδήλωση καρκίνου του στόματος. Το τελευταίο... κτύπημα και μάλιστα ένα 24ωρο πριν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήρθε από ερευνητές του English Longitudinal Study of Ageing (ELSA), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η εναλλαγή πολλών ερωτικών συντρόφων κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αυξάνουν καθοριστικά τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου!

Όπως υποστηρίζουν η ερευνητική ομάδα, με βάση τα στοιχεία από την έρευνα που διεξήγαγαν, η εναλλαγή άνω των 10 ερωτικών συντρόφων «παραβιάζει» την «κόκκινη γραμμή» των αντοχών του ανθρώπινου οργανισμού και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Μάλιστα, οι «άτακτες» γυναίκες έχουν ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με τους άντρες.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 5.722 ανθρώπων άνω των 50 ετών. Δηλαδή σε μία ηλικία που έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται ο ερωτικός κύκλος του μέσου ανθρώπου.

Ο μέσος όρος των ερωτηθέντων ήταν 64 ετών και το 75% ήταν παντρεμένοι. Το 22% των ανδρών και μόλις το 8% των γυναικών, ανέφεραν ότι είχαν πάνω από 10 ερωτικούς συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους.

Κλείσιμο
Συγκρίνοντας τις απαντήσεις των ερωτηθέντων και το ιατρικό τους ιστορικό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν το εξής εκπληκτικό. Οι γυναίκες που έκαναν σεξ με πάνω από 10 ερωτικούς συντρόφους στη ζωή τους, παρουσίασαν 91% αύξηση στην εκδήλωση καρκίνου, σε σύγκριση με τις γυναίκες που είχαν... έναν ερωτικό σύντροφο.

Οι δε άντρες που είχαν τέσσερις ερωτικούς συντρόφους, παρουσίασαν αύξηση 54% στην εκδήλωση καρκίνου, σε σχέση με τους άντρες που πέρασαν τη ζωή τους με έναν ερωτικό σύντροφο. Όσο για εκείνους που είχαν πάνω από 10 διαφορετικούς συντρόφους στο σεξ, παρουσίασαν αύξηση 69%.

Η έρευνα δίνει ένα δείγμα, ωστόσο για να θεωρηθεί καθοριστικός ο παράγοντας του σεξ με πολλούς διαφορετικούς συντρόφους στην εκδήλωση οποιαδήποτε μορφής καρκίνου, θα χρειαστούν πολλές ανάλογες έρευνες, συγκρίσεις και μελέτες σε όλα τα επίπεδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης