Wall Street Journal: Οι σύγχρονοι μεσήλικες αισθάνονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν

Wall Street Journal: Οι σύγχρονοι μεσήλικες αισθάνονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν

H γενιά Χ κάνει γιόγκα ακολουθεί κετογονική διατροφή και συνεδρίες διαλογισμού  

hlikiwmenoi-660_0_0
Είστε από 40 έως 55 ετών; Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» αποκαλύπτει τις νέες συνήθεις και πρότυπα της γενιάς X (Generation X).

Οι σύγχρονοι μεσήλικες δεν ενδιαφέρονται να οδηγούν το καλύτερο σπορ αυτοκίνητα και να έχουν δίπλα τους τη γυναίκα-τρόπαιο. Τους ενδιαφέρει να προσέχουν την διατροφή τους - ακολουθώντας την κετογονική διατροφή βασίζεται στη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, να κάνουν γιόγκα και να συνεδρίες διαλογισμού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η Generation X επαναπροσδιορίζει τους κανόνες της καθημερινότητά της. «Στόχος της δεν είναι να ξαναζήσει τον «αντάρτικο» τρόπο ζωής και να ξαναθυμηθεί τα νιάτα της. Η κρίση της μέσης ηλικίας είναι ενάρετη», επισημαίνει η εφημερίδα «Wall Street Journal».

«Πολλοί έχουν την τάση να παντρεύονται και να τεκνοποιούν σε μεγάλη ηλικία. Το 1975, η μέση ηλικία στον πρώτο γάμο ήταν 23,5 έτη για τους άνδρες και 21,1 έτη για τις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία απογραφής του πληθυσμού στις ΗΠΑ. Το 2005, ήταν 27,1 έτη και 25,3, έτη αντίστοιχα.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, οι σύγχρονοι μεσήλικες αισθάνονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν. Ανησυχούν να παραμείνουν αρκετά υγιείς για να δουν τα παιδιά τους να αποφοιτούν από το Λύκειο...»

«Τα θέρετρα αναψυχής και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία επισημαίνουν ότι, όλο και περισσότεροι μεσήλικες κάνουν ταξίδια για να απολαύσουν τις ομορφιές της ζωής σε απομακρυσμένους προορισμούς», γράφει το άρθρο.

Κλείσιμο
Η εταιρεία «Butterfield & Robinson», που προσφέρει ταξίδια ποδηλασίας και πεζοπορίας υψηλών προδιαγραφών, υποστηρίζει ότι, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν σημειώσει αύξηση κατά 20% οι κρατήσεις της γενιάς Χ που θέλει να γιορτάσει τα γενέθλιά της ή κάποια άλλα σημαντικά γεγονότα.

«Όλο και περισσότεροι ενήλικες συνειδητοποιούν ότι ο τρόπος ζωής επηρεάζει την υγεία τους καθορίζοντας πολλές αποφάσεις τους». «Η διατροφή και η σωματική άσκηση μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, ακόμη και η άνοια, με τους μεσήλικες να κάνουν προσπάθειες να βελτιώσουν την υγεία τους», επισημαίνει ο Ρόμπερτ ΜακΛιν, ρευματολόγος και πρόεδρος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, η γενιά Χ βιώνει στο πετσί της την ανάπτυξη της βιομηχανίας της ευεξίας που περιλαμβάνει το Botox και άλλες μεθόδους ανανέωσης σωματικής και ψυχικής, μιας επιχείρισης αξίας 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του «Global Wellness Institute».

Πολλά άτομα της μέσης ηλικίας αρχίζουν να αισθάνονται τα σημάδια της γήρανσης. μέση ηλικία είναι η εποχή που οι άνθρωποι λένε: «Λοιπόν, τώρα που μεγαλώνω όλοι, τι πραγματικά θέλω να είμαι;» επισημαίνει ο Τζέρολντ Λι Σαπίρο, καθηγητής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο της Santa Clara.  «Πάντως, αυτή η επανεξέταση στη μέση ηλικία είναι υγιής και φυσιολογική», λέει ο Σαπίρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης