Η Osteostrong στους «Los Angeles Times»

Η Osteostrong στους «Los Angeles Times»

Υγεία και Οστεοπόρωση: Κλείσε τώρα ΔΩΡΕΑΝ το ραντεβού σου για μια συνεδρία αύξησης οστικής πυκνότητας (οστεογένεσης)- Η επαναστατική μέθοδος  του fitness έχει ονοματεπώνυμο

osteostrong_photo_la_times
Η Osteostrong, η νέα επαναστατική μέθοδος που προλαμβάνει και αντιστρέφει την οστεοπόρωση και πλέον δραστηριοποιείται στη χώρα μας (Σώρου 3-5, Μαρούσι), αναφέρθηκε εκτενώς σε άρθρο του Roy Wallack, ρεπόρτερ υγείας των «Los Angeles Times» την περασμένη εβδομάδα.

Νέες μέθοδοι του fitness για το 2020: προπόνηση αύξησης οστικής πυκνότητας (οστεογένεσης).

Η Edy Seaver, μια 61χρονη καλλιτέχνης από τη Βενετία που κολυμπά και κάνει kayak για να συντηρεί τη φυσική της κατάσταση, έπασχε από οστεοπόρωση. Ναι, έπασχε – παρελθοντικός χρόνος. Τέσσερις μήνες αφότου ξεκίνησε την εβδομαδιαία της δεκάλεπτη συνεδρία στην Osteostrong, μια wellness επιχείρηση στη Mar Vista που περιλαμβάνει ρομποτικά μηχανήματα αντίστασης, διαπίστωσε (κατά τη διάρκεια μιας DXA ανίχνευσης οστικής πυκνότητας) ότι η οστική της πυκνότητα είχε βελτιωθεί κατά 7%. Αυτή η βελτίωση την ανέβασε κλίμακα, βγάζοντάς την από την κατηγορία της οστεοπόρωσης και τοποθετώντας την σε εκείνη της οστεοπενίας, μια χαμηλότερης βαθμίδας λέπτυνση των οστών. «Πρόκειται για ριζοσπαστική βελτίωση σε μια πολύ μικρή χρονική περίοδο εφαρμογής – ύστερα από χρόνια χειροτέρευσης», λέει η ίδια. «Και επιπλέον, αισθάνομαι πολύ πιο δυνατή, τόσο που να μπορώ να κολυμπήσω είκοσι (20) φορές την πισίνα, αντί για τις συνηθισμένες μου δώδεκα (12)».

Τα λεπτότερα οστά και οι σφιγμένοι μύες και αρθρώσεις επηρεάζουν την υγεία, τη μακροβιότητα και την αθλητική επίδοση, ωστόσο η φροντίδα τους, πολύ συχνά, «σκοντάφτει» στον συνηθισμένο τρόπο άσκησης. Η συγκεκριμένη πρακτική εμφάνισε ευκαιρίες για νέες λειτουργίες franchise, όπως η Osteostrong, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε παίκτη «κλειδί» στην fitness σκηνή, όπου η ελαστικότητα και τα προγράμματα ενδυνάμωσης συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Η Osteostrong ιδρύθηκε στο Τέξας το 2012 από τον βιομηχανικό επιστήμονα John Jaquish που ήθελε να βοηθήσει τη μητέρα του, μια δια βίου τενίστρια που είχε διαγνωστεί με οστεοπόρωση. Ο Jaquish ανακάλυψε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε μια έρευνα του Osteoporosis Research Center στο Jyväskylä University στη Φινλανδία, που ανέφερε ότι τα πιο πυκνά οστά στον κόσμο εντοπίζονται στους αθλητές της ενόργανης χάρη στη δυνατότητά τους να απορροφούν τη δύναμη που αντιστοιχεί σε 4,2 φορές το βάρος τους όταν προσγειώνονται μετά από μια άσκηση ή ένα πρόγραμμά τους.
la_times_osteostrong


Κλείσιμο
Γνωρίζοντας ότι η μητέρα του, πιθανότατα, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτή τη δύσκολη άσκηση, ο Jaquish ξεκίνησε να δημιουργήσει μια ασφαλή και δυνατή μέθοδο που θα μπορούσε να προκαλέσει οστεογένεση. Το αποτέλεσμα; Τέσσερα ρομποτικά μηχανήματα υπερ – αντίστασης που καλύπτουν κάθε περιοχή του σώματος – ένα για πιέσεις στήθους, ένα για πιέσεις ποδιών, ένα για ενδυνάμωση του πυρήνα και ένα για οριζόντιες άρσεις ενδυνάμωσης του σκελετικού – που εξασφαλίζουν ουσιαστική οστεογένεση, αλλά χωρίς φορτίο βάρους και περιλαμβάνουν εξειδικευμένες οθόνες πληροφορίας που δίνουν στα μέλη της Osteostrong αριθμητικές μετρήσεις της προσπάθειάς τους.

Φορώντας απλά και άνετα ρούχα, τα μέλη της Osteostrong επισκέπτονται το κέντρο μια φορά την εβδομάδα, όπου εφαρμόζουν το μέγιστο της δύναμής τους (και στα τέσσερα ρομποτικά όργανα που περιεγράφηκαν παραπάνω) για τριάντα (30) δευτερόλεπτα. Οι μπάρες που σπρώχνουν ίσα που μετακινούνται ακόμα και όταν τα δεδομένα της προσπάθειας στην οθόνη αγγίζουν υψηλές επιδόσεις. Για κάποιους, αυτά τα δύο λεπτά συνολικής εφαρμογής της μεθόδου εμφανίζουν εντυπωσιακά και καταγεγραμμένα αποτελέσματα.

Έχοντας αποδείξεις από τις DXA μετρήσεις της οστικής της πυκνότητας, η Fran Lasker από το Los Angeles ανέβασε τις τιμές της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα της κατά 8% σε 25 συνεδρίες μέσα σε μια περίοδο εννέα μηνών από τον Ιούλιο του 2018 ως τον Απρίλιο του 2019. «Ο γιατρός μου σοκαρίστηκε», λέει η ίδια. «Ξεκίνησα με οριακή οστεοπόρωση. Τώρα έχω οστεοπενία, αλλά έχω ανακτήσει σημαντική ποσότητα οστού σε σύντομο διάστημα και δεν έχω τελειώσει ακόμα». Συνεχίζει τις εβδομαδιαίες επισκέψεις της.

Η δοκιμή... που πείθει: Δοκιμάστε μια δωρεάν συνεδρία Osteostrong  - Κλείσε τώρα το ραντεβού σου ΕΔΩ

Η Osteostrong στεγάζεται σε 65 διαφορετικά σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβανομένων των Mar Vista, Laguna Hills, Lake Forest, Pasadena και Studio City και σε δέκα ακόμη χώρες του κόσμου.

LOS ANGELES TIMES
By Roy M. Wallack
December 27, 2019
o.t: Fitness trends for 2020: Stretching labs and bone density training.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης